Ευχές Πατριάρχη να επιστρέψουν στις οικογένειές τους οι στρατιωτικοί

08:55 8/4/2018 - Πηγή: BankWars

Στο μήνυμά του για την Ανάσταση, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε στην Κωνσταντινούπολη ότι ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή του Πάσχα τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, αφού έλαβε την άδεια των αρχών για αυτό έπειτα από επίμονες προσπάθειες πολλών ημερών.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί σύντομα «να επιστρέψουν στις οικογένειες τους

και στα καθήκοντά τους».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προέστη τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου της τελετής της Αναστάσεως στον αυλόγυρο του Πατριαρχείου, περιστοιχιζόμενος από πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

«Την Πασχαλινή χαρά μας επαυξάνει το γεγονός ότι χθες, Μεγάλη Παρασκευή, μας δόθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η άδεια, ώστε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπός μας, να επισκεφθεί αύριο τους δύο κρατουμένους Έλληνες Ορθοδόξους στρατιωτικούς, Δημήτριο και Άγγελο, για να τους πει το ”Χριστός Ανέστη” και να τους μεταφέρει τον ασπασμό και την στοργή της Μητρός Εκκλησίας, μαζί με την ευχή της σύντομα να επιστρέψουν στις οικογένειες και στα καθήκοντά τους. Αυτήν την απάντηση την περιμέναμε από την Άγκυρα πολλές ημέρες και χαιρόμαστε που ήλθε μαζί με την Ανάσταση. Εκφράζουμε την ικανοποίηση και τη χαρά μας και τη συγκίνησή μας.

Λοιπόν, αδελφοί και τέκνα αγαπημένα: Χριστός Ανέστη, σε όλους εσάς που γεμίσατε απόψε την αυλή του Πατριαρχείου μας, του μεγάλου αυτού Μοναστηριού της πίστεως και του Γένους. Χριστός Ανέστη σε όλους όσοι μας παρακολουθούν από μακρυά, σε όλο τον κόσμο, γιατί για όλο τον κόσμο σταυρώθηκε και αναστήθηκε ο Κύριός μας. Χρόνια Πολλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα