Facebook: Εκατομμύρια χρήστες θύματα κλοπής των δεδομένων τους – Και καναδική εταιρεία στο σκάνδαλο

20:55 7/4/2018 - Πηγή: BankWars

Μετά την Cambridge Analytica και η καναδική εταιρεία πολιτικών συμβούλων AggregatelQ φέρεται να είχε πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών του Facebook.

Σε μία πρώτη αντίδραση και υπό την πίεση του πρόσφατου σκανδάλου, η διοίκηση της Facebook Inc. προχώρησε στην

άμεση διαγραφή της καναδικής εταιρείας από την πλατφόρμα της.

Η AggregatelQ, όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, συνδεόταν -μέσω μιας τρίτης εταιρείας- με την Cambridge Analytica και ως εκ τούτου, είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών.

«Υπό το φως αυτών των αποκαλύψεων, αναστέλλουμε την AggregatelQ από την πλατφόρμα μας, προκειμένου να ερευνήσουμε τις καταγγελίες» αναφέρει η ανακοίνωση της Facebook Inc. «Οι εσωτερικές έρευνες συνεχίζονται και η συνεργαζόμαστε πλήρως με τις εποπτικές αρχές» προστίθεται από την αμερικανική εταιρεία.

Τα δημοσιεύματα διευκρινίζουν ότι η AggregatelQ συνδέεται και συνεργάζεται με τη Strategic Communication Laboratories (SLC), η οποία είναι μητρική εταιρεία της «αμαρτωλής» Cambridge Analytica.

Στο μεταξύ, η διοίκηση της Facebook αναθεώρησε την Τετάρτη σε 87 εκατ. από 50 εκατ. προηγουμένως τον αριθμό των χρηστών, των οποίων υπεκλάπησαν τα προσωπικά δεδομένα, προκειμένου να αξιοποιηθούν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Tην ίδια ώρα, η Κομισιόν γνωστοποίησε ότι από το πρόσφατο σκάνδαλο επηρεάστηκαν και 2,7 εκατ. Ευρωπαίοι χρήστες του Facebook, τα στοιχεία των οποίων χρησιμοποιήθηκαν με «ανάρμοστο τρόπο».

Keywords
Τυχαία Θέματα