ΕΕΤΤ: Απέρριψε τα ασφαλιστικά μέτρα της Vodafone για τις δωρέαν παροχές του ΟΤΕ

Στην απόρριψη του αιτήματος λήψης άμεσων μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής που είχε καταθέσει στην ΕΕΤΤ η Vodafone προχώρησε η ΕΕΤΤ που συνεδρίασε, σήμερα  για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η εταιρεία

ζητούσε να σταματήσει η εμπορική διάθεση των προγραμμάτων που έχει, ήδη, εγκρίνει η ΕΕΤΤ, όπως και να μην προχωρήσει η έγκριση των υπόλοιπων πακέτων, διαδικασία που είναι απαραίτητη προκειμένου ο ΟΤΕ να προχωρήσει στην δωρεάν αναβάθμιση της ταχύτητας του ίντερνετ σταθερής των συνδρομητών του.

Την απόφαση αυτή είχε κάνει γνωστή ο ΟΤΕ στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου. Ωστόσο, στις 10 Ιανουαρίου η Vodafone κατέθεσε στην ΕΕΤΤ αίτημα ελέγχου και λήψης προσωρινών μέτρων σχετικά με την επικείμενη δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του δικτύου σταθερής της Cosmote. Την 1η Μαρτίου η ΕΕΤΤ προχώρησε στην έγκριση περίπου του 1/3 των προγραμμάτων που απαιτούνται για την αναβάθμιση των ταχυτήτων της Cosmote. Γι’ αυτό, στις 17 Μαρτίου, η Vodafone κατέθεσε αίτημα λήψης άμεσων μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής ζητώντας να σταματήσει η εμπορική διάθεση των προγραμμάτων που ενέκρινε η ΕΕΤΤ.

Aπό τον ΟΤΕ αναφέρουν ότι αποτελεί στρατηγική απόφαση η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού Ιντερνετ με στόχο την ενίσχυση της διείσδυσης των υπερυψηλών ταχυτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα