ΕΜΠ: Εκκένωση κατάληψης χώρου της Σχολής Χημικών Μηχανικών έπειτα από 20 χρόνια

Κατάληψη σε χώρο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου εκκένωσε τις πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Ο χώρος αποδόθηκε στον κοσμήτορα της Σχολής έπειτα από περίπου είκοσι χρόνια, ενώ το υλικό που βρέθηκε εντός της κατάληψης εξετάζεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Κατά τις έρευνες που έχουν ολοκληρωθεί έως τώρα βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες και πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται για την εξακρίβωση των στοιχείων των εμπλεκομένων, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

«Χώρος του ΕΜΠ,

ο οποίος ήταν κατειλημμένος και είχε περιέλθει σε αυτή την κατάσταση, εκκενώθηκε και παραδόθηκε μετά περίπου 20 χρόνια στον κοσμήτορα της Σχολής» ανέφερε μεταξύ άλλων στον προσωπικό του λογαριασμό στο Χ, πρώην Twitter, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, προσθέτοντας: «Οι χώροι του δημοσίου πανεπιστημίου πρέπει να διατίθενται για διδασκαλία και έρευνα και όχι να αποτελούν ορμητήρια ομάδων του περιθωρίου, που ασκούνται στη βία, εντός και εκτός των πανεπιστημίων μας. Η πολιτική βούληση και η κοινωνική απαίτηση για νόμο και τάξη στο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι ισχυρές και πιο επίκαιρες από ποτέ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και ισχυροποίησης των πανεπιστημίων μας στο διεθνή ανταγωνισμό».

Επέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας σε κατάληψη στην #Πολυτεχνειούπολη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Ο χώρος αποδόθηκε στον Κοσμήτορα της Σχολής μετά από 20 περίπου χρόνια.
Βρέθηκαν κράνη, κοντάρια, αφίσες & πανό. Οι έρευνες συνεχίζονται
https://t.co/Fjlk98H1CI pic.twitter.com/sJMBZiBl3g

— Ελληνική Αστυνομία (@hellenicpolice) August 31, 2023

Keywords
Αναζητήσεις
eb-ekkenosi-katalipsis-chorou-tis-scholis-chimikon-michanikon-epeita-apo-20-chronia.htm
Τυχαία Θέματα