Δύσκολη “πόρτα” ο MSCI – Η MIG στα χνάρια του “Δημητριάδη”; – Η “χούντα” δεν άφησε τον Κασιδιάρη να σώσει την πατρίδα – Κινέζικα Cohiba…Αβάνας

07:00 9/2/2023 - Πηγή: BankWars

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ: Μαντάτα πολύ άσχημα, θλιβερά.  Ο αριθμός των νεκρών που έχει ανακοινωθεί υπολείπεται κατά πολύ αυτού που τελικά θα προκύψει. Δεν υπάρχουν λέξεις για αυτό το δράμα των γειτόνων μας.

Σήμερα η ημέρα των ανακοινώσεων του Morgan Stanley Capital International – MSCI και οι ελληνικές μετοχές που είναι -έστω λίγο – πιθανόν να  προστεθούν στον δείκτη

MSCI Greece είναι η  Motor Oil και η Πειραιώς. Ήδη στον δείκτη συμμετέχουν οι Eurobank  Εθνική , Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, Jumbo,  Μυτιληναίος, Τέρνα  Ενεργειακή.

Δεν έχει αποτιμηθεί – εκτιμηθεί από την αγορά σε όλο του το εύρος και τη δυναμική το μεγαλύτερο deal στο real estate με την κοινοπραξία των Alpha Bank – Dimand – Premia Properties. Η τράπεζα συμμετέχει με 35% και το χαρτοφυλάκιο των 573 ακινήτων, (γραφείων, καταστημάτων, κατοικιών, βιομηχανικών και αποθηκών συνολικής μικτής επιφάνειας περί τα 500.000 τ.μ.) με τη χρηματοδότηση έως 240 εκατ. από την Alpha, θα φέρει ανέλπιστα για πολλούς κέρδη.

Νέα καταθετικά προϊόντα από Alpha Bank και Eurobank με σημαντικά αυξημένα επιτόκια που φτάνουν μέχρι το 3%. Κάλλιο αργά…

Πάντως, επειδή πολλοί λένε ότι τα προσφερόμενα επιτόκια είναι χαμηλά, δεδομένου ότι με τις αποφάσεις της ΕΚΤ οι τράπεζες έχουν σημαντικά αυξημένα κέρδη, η απάντηση είναι, πως οι τράπεζες θα έχουν φέτος μικρότερη ζήτηση για δάνεια αλλά και ζημιές από αυτά που ήδη έχουν δώσει, καθώς τα νοικοκυριά έχουν…στερέψει. 

Και όταν… στερεύει ο καλοπληρωτής, ο δανειστής …δεν αισθάνεται καθόλου καλά. 

Ιντρακάτ: Στα 280 εκατ. ευρώ η κεφαλαιοποίηση και στο 1,728 ευρώ η μετοχή. Πάντα το φρέσκο χρήμα γεννά περισσότερα από το ανακυκλούμενο.

Περνάμε στην περίπτωση της MIG που …σπάει ταμεία στο Χρηματιστήριο. Και πάλι στο +30% χθες, ενθουσιάζοντας το κοινό της. Θα είναι όμως πάντα…Λαμπρή; Και θα είναι τόσο …γαλαντόμος ο Μεγάλου ώστε η μετοχή να γίνει …Δημητριάδης (Αθηναικές Συμμετοχές 1999); 

Αν, με το “Α” κεφαλαίο,  δεν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζει κανένας στην αγορά, τότε, σύμφωνα με τον νόμο, η τιμή που θα πραγματοποιηθεί η δημόσια πρόταση της Πειραιώς  θα βασιστεί είτε στον μεσοσταθμικό μέσο όρο των τελευταίων έξι μηνών είτε στην υψηλότερη τιμή των τελευταίων 12 μηνών, δηλαδή στην τιμή που αγόρασε από τον “μικρομέτοχο” κ. Αν. Στάμου το επιπλέον πακέτο η Τράπεζα Πειραιώς, που ειπώθηκε πως είναι 0,16 ευρώ ανά μετοχή. 

Σήμερα και αύριο οι “καθοριστικές ημέρες” για το “φόρτωνε” – “ξεφόρτωνε”. 

ΟΤΕ: Μεγάλη η άνοδος χθες στη μετοχή και η αγορά περιμένει την 22α Φεβρουαρίου να ανοίξει τα χαρτιά της η Διοίκηση.  Πάντως, από ένα μίνι γκάλοπ σε κατόχους μετοχών ΟΤΕ, αυτό που κατάλαβα είναι, πως όλοι περιμένουν να βρέξει χρήμα. Γερμανικό; Αμερικάνικο; χρήμα να’ναι κι ας είναι από όπου θέλει.

Άσχετο: Και οι πλέον επιτυχημένοι μάνατζερς, όπου γης, φθάνει η ώρα που επιθυμούν να ξεκουραστούν.

Αν κάποιοι περίμεναν τη σωτηρία της πατρίδας, της θρησκείας, της οικογένειας αλλά και της οικονομίας από τον Κασιδιάρη, ας κάνουν λίγα χρονάκια υπομονή. Η “χούντα” του Μητσοτάκη, παρέα με τους “απατεώνες” του ΠΑΣΟΚ, μπλόκαραν χθες το “φαινόμενο”. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών”. Κάθε ψήφος δεκτή, από όπου και αν προέρχεται (βλέπε ΑΝΕΛ).

Σχετικό: Γιατί αυτή η ιστορία με τους καλλιτέχνες και τους σπουδαστές σχολών, όσο περνάνε οι μέρες μου θυμίζει τις …καθαρίστριες του 2014; Και δίκιο να έχουν, αυτό το “πατρονάρισμα”, περισσότερο τους εκθέτει και λιγότερο τους ωφελεί. (Εξαιρούνται οι “ηγήτορες” που όλο και σε κάποιο ψηφοδέλτιο θα βολευτούν).

Θλίψη στους και τις ακραίους – φανατικούς του  #MeToo. Το δικαστήριο δεν αποφάσισε εκτέλεση του Φιλιππίδη. Όλοι και όλες στο Εφετείο!

Και να κλείσουμε με μία είδηση που, μέσα σε όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες, πέρασε στα ψιλά: “Υπό συνθήκες επιμελούς σιωπής, μια εταιρεία κινεζικών συμφερόντων αλλά αγνώστων λοιπών στοιχείων και ύστερα από μια διαδικασία μεταβίβασης, η οποία εξελίχθηκε ήσυχα και αθόρυβα στο παρασκήνιο, απέκτησε μερίδιο 50% της Habanos S.A. Ητοι του κρατικού οργανισμού καπνών της Κούβας, υπό την αιγίδα του οποίου παράγονται τα Cohiba μαζί με άλλες 26 μάρκες πούρων σε 150 χώρες του πλανήτη. Το τίμημα που κατέβαλαν οι Κινέζοι προκειμένου να συνεταιριστούν επί ίσοις όροις με τους Κουβανούς ξεπέρασε τα 1,2 δισ. δολάρια”.

Ερώτησις κρίσεως: Τις εκ των δύο ει ο καπιταλιστής; 

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα