Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Φιλιππίδης – Οκτώ χρόνια κάθειρξη με αναστολή

21:51 8/2/2023 - Πηγή: BankWars

UPD 21.45 Το δικαστήριο, με ομόφωνη απόφασή του επέβαλε στον Πέτρο Φιλιππίδη έξι έτη κάθειρξης για την πρώτη απόπειρα βιασμού και πέντε έτη για τη δεύτερη. Η εισαγγελέας πρότεινε συνολική ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και το δικαστήριο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρότασή της. Ωστόσο, επίσης ομόφωνα, το δικαστήριο αποφάσισε να χορηγηθεί αναστολή στον ηθοποιό και να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο με την επιβολή περιοριστικών όρων: Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση μία φορά το μήνα σε αστυνομικό

τμήμα της περιοχής του.

Η εισαγγελική πρόταση που αποδέχθηκαν οι δικαστές θεώρησε ότι αρκούν οι περιοριστικοί όροι για να διασφαλιστεί η παρουσία του Φιλιππίδη στο δεύτερο βαθμό.

«Δεν είναι ύποπτος φυγής,δεν είναι φυγόδικος ,δεν είναι φυγόποινος και δεν είναι επικίνδυνος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων .Οι καταγγελομενες πράξεις είχαν ως κοινό παρονομαστή το θέατρο και την τηλεόραση που δεν είναι φιλικό πλέον προς αυτόν» ανέφερε η κ. Στέλλα Στόγια η οποία συμπλήρωσε πως απολογούμενος και ο ίδιος ο ηθοποιός δήλωσε στην απολογία του πως δεν επιθυμεί να ξαναβρεθεί σε αυτούς τους χώρους.

«Οι περιοριστικοί όροι είναι αρκετοί, δεν βρίσκεται σε θέση ισχύος για να εκμεταλλευτεί τη θέση του. Να δώσει ανασταλτική δύναμη στην έφεση» κατέληξε η Εισαγγελέας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για την απόπειρα βιασμού σε βάρος της δεύτερης καταγγέλλουσας και ποινή κάθειρξης πέντε ετών για την απόπειρα σε βάρος της τρίτης καταγγέλλουσας επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η συνολική ποινή να είναι κατά συγχώνευση 8 έτη κάθειρξης,

Κάθειρξη 12 ετών ζήτησε η εισαγγελέας για τον Π. Φιλιππίδη

Ποινή κάθειρξης έξι ετών για κάθε μία από τις δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες κρίθηκε ομόφωνα ένοχος ο Πέτρος Φιλιππίδης πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας απέρριψε ομόφωνα και τα δύο ελαφρυντικά που αιτήθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό ο Πέτρος Φιλιππίδης για τις δύο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του. Σε σχέση με την κατηγορία του βιασμού σε βάρος άλλης γυναίκας ηθοποιού, έπειτα από μαραθώνια διάσκεψη, ο ηθοποιός κρίθηκε ομόφωνα αθώος λόγω αμφιβολιών.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα