ΔΝΤ: Δεν ζητήσαμε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

21:04 5/5/2015 - Πηγή: BankWars

Το ΔΝΤ δεν άσκησε πιέσεις στην Ευρώπη για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταμείου, ο οποίος διέψευσε το σχετικό δημοσίευμα των Financial Times.

“Στη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στη Ρίγα τον περασμένο μήνα το ΔΝΤ

δεν πίεσε για μια ελάφρυνση του χρέους σε μεγάλη κλίμακα, όπως αναφέρουν ορισμένες πληροφορίες στον Τύπο”, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του το Ταμείο. Όμως, “όσο διευρύνεται το χάσμα μεταξύ των αποφασισμένων μέτρων και των αρχικών στόχων (που τέθηκαν) του 2012, τόσο μεγαλύτερη θα καθίσταται η ανάγκη για μια επιπρόσθετη χρηματοδότηση και μια ελάφρυνση του χρέους ώστε να καταστεί πιο βιώσιμο”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει ότι το ΔΝΤ δεν ζήτησε κούρεμα του ελληνικού χρέους στη Ρίγα της Λετονίας.

Σε χθεσινό τους δημοσίευμα οι Financial Times ανέφεραν ότι το ΔΝΤ απειλεί ανοιχτά πλέον τους Ευρωπαίους πως το ίδιο δεν προτίθεται να συνεχίσει να χρηματοδοτεί την Ελλάδα, εάν οι εταίροι της στην Ευρωζώνη δεν συναινέσουν σε μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Αιτία για τις νέες πιέσεις που ασκεί το ΔΝΤ είναι ο μεγάλος εκτροχιασμός του ελληνικού προγράμματος.
Το 50% περίπου της εκκρεμούσας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ που πρέπει να λάβει από τους δανειστές η Ελλάδα αφορά τη συνεισφορά του ΔΝΤ.

Οι Ευρωπαίοι εταίροι, στην κατοχή των οποίων βρίσκεται το μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους, αρνούνται κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα