ΔΝΤ: Δεν ξέρουμε αν θα μπούμε στο νέο ελληνικό πρόγραμμα – Δεν έρχεται στην Αθήνα η Velculescu

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει υποβάλλει αίτημα συμμετοχής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Jerry Rice, κατά τη διάρκεια της τακτικής εβδομαδιαίας ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, ο κ. Rice αποσαφήνισε ότι πρώτα θα πρέπει να γίνει η τεχνική δουλειά από το ΔΝΤ και ύστερα θα προσδιορισθεί ο τρόπος συμμετοχής του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα.

Παράλληλα,

κατέστησε σαφές ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υποβληθεί αίτημα συμμετοχής του ΔΝΤ στο τρίτο πρόγραμμα.

Όσον αφορά το χρόνο έλευσης της επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Αθήνα, Delia Velculescu, ο εκπρόσωπος του Ταμείου δήλωσε άγνοια.

«Δεν έχω ημερομηνία. Είναι μια κατάσταση που κινείται γρήγορα και είναι ρευστή. Δεν έχει ακόμη ξεκαθαρισθεί το τυπικό και ο τρόπος με τον οποίο θα εμπλακούμε» διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι οι επικεφαλής των θεσμών αναμένεται να προσέλθουν στην Αθήνα αύριο, Παρασκευή, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το νέο πρόγραμμα βοήθειας, μέσω του ESM.

Όσον αφορά τις επικείμενες διαπραγματεύσεις, ο κ. Rice εκτίμησε ότι οι συνομιλίες γύρω από ένα νέο σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα προαναγγέλλονται «δύσκολες» και θα απαιτούσαν, ως προϋπόθεση, μια «συγκεκριμένη» δέσμευση των Ευρωπαίων για την ελάφρυνση του χρέους της χώρας.

«Ο δρόμος εμφανίζεται σαφώς δύσκολος, δεν βρισκόμαστε παρά μόνο στην αρχή της διαδικασίας» τόνισε εν συνεχεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα