Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Βαριές ποινικές διώξεις για σωρεία κακουργηματικών αλλά και πλημμεληματικών πράξεων άσκησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τόσο σε βάρος των εννέα συλληφθέντων κατά τα επεισόδια χθες στο κέντρο της Αθήνας, όσο και κατ’ αγνώστων για την επίθεση με μολότοφ σε βάρος αστυνομικού με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Ειδικότερα, από την εισαγγελία

ασκήθηκε δίωξη σε βάρος οκτώ ανδρών και μιας γυναίκας για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών υλών κατ’ εξακολούθηση, της έκρηξη κατ’ εξακολούθηση και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συρροή. Ακόμη δίωξη τους ασκήθηκε, και για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της βίας κατά αστυνομικών υπαλλήλων, ελευθέρωσης κρατουμένου και σε απόπειρα, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, της απείθειας, της εξύβρισης, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Οι εννέα κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή και έπειτα από προθεσμία που ζήτησαν θα απολογηθούν τη Δευτέρα. Μάλιστα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όπου οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες συγκεντρώθηκαν περίπου 500 άτομα που φώναξαν συνθήματα υπέρ τους και κατά των αστυνομικών.

Ακόμη, δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ασκήθηκε από την εισαγγελία κατ’ αγνώστων. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η δίωξη αφορά στην επίθεση με μολότοφ από το ένα μέτρο και σε ευθεία βολή κατά αστυνομικού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα