Κέρδη στη Wall Street φέρνει η αισιοδοξία ότι βρέθηκε φάρμακο για τον νέο κορονοϊό

Ούριος άνεμος για τη Wall Street η ανανεωμένη αισιοδοξία για την πιθανότητα να έχει βρεθεί θεραπεία για τον νέο κορονοϊό

Η αισιοδοξία ότι μπορεί να φτάνει στο τέλος του ο εφιάλτης της πανδημίας έδωσε ανάσα στα αμερικανικά χρηματιστήρια, που είδαν να ενισχύονται ακόμη και εκείνοι οι κλάδοι που υποαπέδιδαν μέχρι σήμερα.

Αεροπορικές, εταιρείες κρουαζιέρας, αλλά και επιχειρήσεις ενέργειας πήραν όλες ώθηση από την προσδοκία ότι έχει ήδη βρεθεί (ή ότι θα βρεθεί σύντομα) αποτελεσματική θεραπεία, παρά την απρόσμενη μείωση των τιμών χονδρικής τον Ιούνιο. Αυτό είχε ως

αποτέλεσμα και οι τρεις βασικοί αμερικανικοί χρηματιστηριακοί δείκτες να καταγράφουν κέρδη, τα οποία για τον βιομηχανικό Dow Jones διαμορφώνονταν στο 1,2%, για τον S&P 500 στο επίπεδο του 0,7% και για τον Nasdaq, που ετοιμαζόταν για νέο κλείσιμο ρεκόρ, στο 0,2%.

Η είδηση καταλύτης ήταν η ανακοίνωση της Gilead Sciences ότι νέα ανάλυση στοιχείων που είχαν ήδη δημοσιευθεί δείχνει ότι το φάρμακο remdesivir (ρεμδεσιβίρη) μειώνει τον κίνδυνο θανάτου στους σοβαρά αρρώστους με Covid-19, έστω κι αν, όπως είπε η εταιρεία, πρέπει να γίνουν κι άλλες δοκιμές για να επιβεβαιωθεί η διαπίστωση αυτή.

Η αγορά ωστόσο αντέδρασε άμεσα στην είδηση, με αποτέλεσμα ο δείκτης NYSE Arca Airline Index στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης να φύγει πάνω 5,1%. Άλμα όμως έκαναν και οι εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων, με τη μετοχή της Carnival να σημειώνει άνοδο 9,9% και της Royal Caribbean 7,8%. Η μετοχή της Gilead, με τη σειρά της, κατέγραφε κέρδη 2,1%.

Τράπεζες και εταιρείες ενέργειας ήταν επίσης από τους κερδισμένους του S&P 500. Πρόκειται για τους κλάδους που σημειώνουν τις χειρότερες επιδόσεις μέχρι στιγμής φέτος, με απώλειες 41% και 24% αντίστοιχα.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 ανέκοψε το τετραήμερο πτωτικό σερί του, κλείνοντας τη συνεδρίαση με κέρδη 0,9%, επηρεασμένος από τη θετική είδηση της σημαντικής αύξησης της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιταλία και στη Γαλλία.

Κέρδη και για την τιμή του πετρελαίου, με την προθεσμιακή τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) να κερδίζει 1,2% στα 40,13 δολάρια ανά βαρέλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα