ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Κυριαρχία Μητσοτάκη -ΝΔ 37,3%-ΣΥΡΙΖΑ 23,3% – ΚΙΝΑΛ 6,1% – ΚΚΕ 6% -Λύση 4,3%

Στις 14 μονάδες η διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της ALCO, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 17 Μαρτίου 2021 και παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, τα κόμματα λαμβάνουν:

ΝΔ: 37,3%

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 23,3%

ΚΙΝΑΛ: 6,1%

ΚΚΕ: 6%

Ελληνική Λύση:

4,3%

ΜέΡΑ25: 2,9%

Πλεύση Ελευθερίας: 1,5%

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ο…ΚΑΝΕΝΑΣ-ΤΡΙΤΟΣ Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

Στην ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο επικεφαλής της κυβέρνησης και πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 42%, “κανέναν” απαντά το 31%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 22%.

Για το έργο και τη στάση των αρχηγών των δύο μεγαλύτερων κομμάτων στον έναν χρόνο της πανδημίας, το 48% κρίνει θετικά τον Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Αλ. Τσίπρας συγκεντρώνει 30% θετικών γνωμών.

Η ικανοποίηση όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού από την κυβέρνηση εμφανίζεται αυξημένη  στο 51%, έναντι 38% που δηλώνει μη ικανοποιημένο.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το 33% εμφανίζεται να συμφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση των διαδηλώσεων στη χώρα, ενώ το 50% διαφωνεί με αυτή τη θέση.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ

Όσον αφορά τα περιστατικά αστυνομικής βίας, το 47% των ερωτηθέντων τα θεωρεί μεμονωμένες περιπτώσεις, ενώ το 39% θεωρεί ότι εντάσσονται σε μέρος “πολιτικής καταστολής”.

ΕΜΒΟΛΙΑ

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, περίπου 7 στους 10 Έλληνες υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να αγοράσει εμβόλια και από Ρωσία και από Κίνα, κάνοντας διμερείς συμφωνίες όπως άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟ OPEN

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα