ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Γκρίνια για την κυβέρνηση – Απογοήτευση στο 70% των Ελλήνων – Στη ΝΔ βλέπουν Μειμαράκη

Σε νέα έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, επτά στους 10 Έλληνες εκτιμούν ότι η οικονομική τους κατάσταση θα επιδεινωθεί. Οι Έλληνες πολίτες παραμένουν πιο απαισιόδοξοι για το μέλλον τους περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

Αντίθετα, το 21,5% θεωρεί ότι η κατάσταση θα παραμείνει αμετάβλητη, ενώ μόλις το 6,5% εκτιμά ότι θα βελτιωθεί.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 73,5% των Ελλήνων και το 55,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δεν

θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του μνημονίου.

Σε ποσοστό 78% οι πολίτες θεωρούν πως τα πράγματα για τη χώρα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ μόλις το 13% θεωρεί πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Στην ίδια ερώτηση απαισιόδοξοι είναι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ που σε ποσοστό 56,5% θεωρούν πως τα πράγματα δεν κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Απογοητευτικά είναι και τα ποσοστά για το βαθμό ικανοποίησης από την κυβέρνηση. Ποσοστό 86% δηλώνουν μη ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης και το αντίστοιχο ποσοστό στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης υψηλό και φτάνει στο 70%.

Διχασμένη είναι η κοινή γνώμη για το εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις ακόμα κι αν αυτές συνοδεύονται από σκληρά μέτρα. Το 50% των πολιτών δηλώνουν ΟΧΙ να μην εφαρμοστούν τα σκληρά μέτρα, ενώ το 40,5% δηλώνουν πως πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σκληρές μεταρρυθμίσεις. Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το αντίστοιχο ποσοστό που θέλει μεταρρυθμίσεις με σκληρά μέτρα είναι 44,5%.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΝΔ

Όσον αφορά στις εξελίξεις στη Ν.Δ., το 26,5% των Ελλήνων πολιτών εκφράζει τη συμπάθειά του στο πρόσωπο του Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 25% , ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 13,5% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων της Ν.Δ., ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47,5% , ο κ. Τζιτζικώστας 17% , ο κ. Μητσοτάκης 15,5% και ο κ. Γεωργιάδης 8,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα