Δημοσκόπηση: ΝΔ 31,5% – ΣΥΡΙΖΑ 21,5% – ΚΙΝΑΛ 9% – ΧΑ 8% – ΚΚΕ 6,5% – Εκτός Καμμένος-Λεβέντης

Με 10 μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, που προβλήθηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού. Η έρευνα της Pulse

διενεργήθηκε σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών με δικαίωμα ψήφου, μεταξύ 15 και 17 Απριλίου.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 9%, ενώ ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8% και το ΚΚΕ με 6,5%. Κανένα άλλο κόμμα δεν προβλέπεται να μπει στη Βουλή, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την Ένωση Κεντρώων να μένουν στο 2%.

Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 47%, την ώρα που η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει στο 82%. Το 11% των πολιτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ.

—Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19,5%

—Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 55%, έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ

—-Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο… κανένας με 40% και ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% και ο Αλέξης Τσίπρας με 23%

ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

– Το 28% εκτιμά ότι τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες πηγαίνουν προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ το 61% εκτιμά ότι πηγαίνουν προς την λάθος κατεύθυνση.

– Μόλις 21% των ερωτηθέντων εκφράζει ικανοποίηση για το επίπεδο ασφάλειας-αστυνόμευσης, ενώ το 68% βρίσκεται στην… απέναντι όχθη, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τα ζητήματα αυτά.

– Το 49% των πολιτών εκτιμά ότι είναι σίγουρα/μάλλον δικαιολογημένα τα παράπονα των κατοίκων της βόρειας Ελλάδας για το «αθηνοκεντρικά δομημένο κράτος».

– Η αξιολόγηση των χειρισμών της κυβέρνησης αναφορικά με την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, είναι κατά 32% θετική και σε ποσοστό 56% αρνητική.

Keywords
Τυχαία Θέματα