Δημοσκόπηση Alco για τα κανάλια: 7 στους 10 ζητούν συναίνεση της ΝΔ

Δημοσκόπηση της Alco για το News247 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 7 με 9 Νοεμβρίου 2016 σε πανελλαδικό δείγμα 1000 ατόμων, καταλήγει σε μια σειρά από συμπεράσματα, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν στη λειτουργία των καναλιών.

Το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι 7 στους 10 πολίτες, επιθυμούν να συναινέσει η ΝΔ στη συγκρότηση ΕΣΡ.

O διευθύνων σύμβουλος της ALCO

Κώστας Παναγόπουλος, αναλύοντας την έρευνα, επισημαίνει ότι:

“Πρώτο και πολύ σημαντικό, η επιθυμία / προτροπή / απαίτηση για συναίνεση στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Είναι προφανές ότι, μετά και την απόφαση του ΣτΕ, η κοινωνία επιθυμεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που οδηγεί στην αδειοδότηση των καναλιών. Ζητά λοιπόν αυτό να γίνει με τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς να υπάρχουν όροι και προαπαιτούμενα. Η επιθυμία για ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου, επιβεβαιώνεται και από την θετική στάση σε σχέση με την πρόθεση έκδοσης βεβαιώσεων λειτουργία των καναλιών, μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός από του ΕΣΡ”.

“Δεύτερο και εξ ίσου σημαντικό, η «ανθρώπινη» αντίληψη της κοινωνίας για τη δικαιοσύνη. Η μεγάλη πλειοψηφία εκτιμά ότι η δικαιοσύνη δεν λειτουργεί ξεκομμένη από την κοινωνική πραγματικότητα, αλλά μέσα σε αυτή, από την οποία και επηρεάζεται. 3 στους 4 πολίτες, πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα