ΔΗΜΟΣΙΟ: Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου

Δεκάδες χιλιάδες συμβάσεις αορίστου χρόνου στο Δημόσιο θα μετατραπούν σε μόνιμες, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα καταθέσει σε δημόσια διαβούλευση η κυβέρνηση μέχρι την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γ. Κατρούγκαλος.

Η μετατροπή των συμβάσεων σε δημοσίου δικαίου δεν θα αφορά στο επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, στο ανθρώπινο δυναμικό των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και στους δικηγόρους με έμμισθη εντολή.

Αναφορικά με τον ασφαλιστικό καθεστώς τους, όπως διευκρίνισε ο κ. Κατρούγκαλος θα παραμείνουν στο ΙΚΑ.

Με

τη ρύθμιση αυτή, θα δοθεί η δυνατότητα σε περίπου 6000 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ, να επιλέξουν ένα κενό πόστο σε ένα από τα υπουργεία τα οποία θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να δηλώσουν τις ανάγκες τους σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Η απελευθέρωση τους από την προκήρυξη», όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος θα τους επιτρέψει να επισπεύσουν τη διαδικασία διορισμού τους.

Όπως πρόσθεσε, επίσης, έχει ήδη δώσει εντολή να εφαρμοστούν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν στο διορισμό 800 υπαλλήλων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι είχαν συμμετάσχει σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Οπως μεταδίδει ο Ant1, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μπει βέτο από τους θεσμούς, στις 15.000 προσλήψεις που έχουν προβλεφθεί για φέτος και στις οποίες θα συμπεριληφθούν οι 3900 επαναδιορισμοί καθαριστριών του υπουργείου οικονομικών, διοικητικών των ΑΕΙ, καθηγητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και σχολικών φυλάκων, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε: «Η συμφωνία θεωρούμε ότι μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Εφόσον τεθεί ζήτημα διαπραγματευόμαστε, αλλά στη βάση της πολιτικής μας και όχι των δεσμεύσεων του μνημονίου»

Keywords
Τυχαία Θέματα