Σηκώνει τα μανίκια η κυβέρνηση: Ποια 3 μέτρα θα εφαρμόσει άμεσα – Αισιοδοξία για δόση

Σε άμεση καταβολή του 50% της δόσης των 7,2 δισ. ευρώ -που έχει παγώσει- ελπίζει η κυβέρνηση, η οποία προχωρά χωρίς καθυστέρηση στο πρώτο κύμα των μεταρρυθμίσεων για το οποίο δεσμεύτηκε στο χθεσινό Eurogroup.

Εφόσον υπάρξει ικανοποίηση στις Βρυξέλλες με την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και η «κλειδώσει» συμφωνία, το πρώτο 50% της δόσης μπορεί να καταβληθεί σε δύο επιμέρους δόσεις των 1,8 δισ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, η κυβέρνηση θα δρομολογήσει τις εξής μεταρρυθμίσεις:

1. Διάταξη

για την νέα περαίωση για αδήλωτα εισοδήματα, η οποία πιθανότατα θα ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

2. Τροπολογία για τις τριγωνικές συναλλαγές (transfer pricing).

3. Μέτρα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ισοδύναμα 200 εκατ. ευρώ από εξοικονομήσεις λειτουργικών δαπανών.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η κυβέρνηση θα πρέπει:

1. Να παρουσιάσει αναλυτικά στους πολίτες τις υποχρεώσεις ή τα κίνητρα που θα έχουν για να ζητούν αποδείξεις.

2. Να προχωρήσει στην χορήγηση αδειών ηλεκτρονικού τζόγου.

3. Να εφαρμόσει πιλοτικά το σχέδιο για πρόσληψη part-timer ελεγκτών (φοιτητές, συνταξιούχοι, νοικοκυρές) για να τονώσει την έκδοση αποδείξεων και την είσπραξη του ΦΠΑ.

Αύριο, Τετάρτη, ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις μεταξύ των τεχνικών κλιμακίων της Ελλάδας και των εκπροσώπων των δανειστών της χώρας που θα πραγματοποιηθούν στις Βρυξέλλες.

Ο ΥΠΟΙΚ, Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως δεν απέκλεισε χθες να έρχονται χαμηλόβαθμοι ελεγκτές των «θεσμών» στην Αθήνα, χωρίς όμως να συναντηθούν με τον ίδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα