Δημιουργεί Ταμείο Εξαγοράς Χρέους και ευρωομολόγων η ΕΕ

11:15 2/7/2013 - Πηγή: BankWars

Ομάδα Εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει ενδελεχώς τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Ταμείου Εξαγοράς Χρέους και ευρωομολόγων συστήνει η ΕΕ με πρωτοβουλία του προεδρου της Κομισιόν Jose Manuel Barroso και του Ευρωπαίου Επιτρόπου για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Olli Rehn.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν, κατά την διάρκεια συζήτησης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ο κ. Barroso δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι, σε συνέχεια

της δέσμευσής μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο γενικότερης συμφωνίας, η Κομισιόν συστήνει μια ομάδα ειδικών που θα αναλάβει να εξετάσει τα πλεονεκτήματα και τους κινδύνους, καθώς και τις νομικές και τις χρηματοπιστωτικές συνέπειες της έκδοσης κοινού χρέους με τη μορφή ενός ταμείο εξαγοράς χρέους και ευρωομόλογων».

Πρόσθεσε μάλιστα πως τα μέλη της ομάδας, την οποία διοικεί η κα. Gertrude Tumpel-Gugerell πρώην εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ – συνδυάζουν εξαιρετική εμπειρία και πλούσιο υπόβαθρο και πιστεύω πως θα παράσχουν ανεκτίμητη συμβουλή σε αυτά τα ιδιαιτέρως περίπλοκα ζητήματα από μια πολιτική, οικονομική και νομική σκοπιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα