Γ.Αγγελικούσης: Επενδύει 400 εκ. δολάρια σε πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου

10:05 2/7/2013 - Πηγή: BankWars

Η ελληνική ναυτιλιακή Maran Gas Maritime Inc συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Αγγελικούση η οποία δραστηριοποιείται στην μεταφορά υγροποιημένου φυσικού αερίου, υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο LNG Carriers στα ναυπηγεία Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering στην Κορέα ύψους 414 εκατ. δολαρίων.

Τα δύο LNG Carriers

έχουν μεταφορική ικανότητα 173.400 κ.μ. το ένα. Η παράδοση των πλοίων από τα ναυπηγεία DSME στη θυγατρική του ελληνικού ομίλου, τη Maran Gas, αναμένεται να γίνει στο δεύτερο μισό του 2016.

Το ναυπηγικό πρόγραμμα της Maran μετρά 17 LNG carriers συνολικής αξίας 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό χθες, η κοινοπραξία Maran Nakilat μεταξύ του Ομίλου Αγγελικούσης και της Qatar Gas Transport, που ελέγχει τέσσερα LNG Carriers, υπέγραψε συμφωνία αναχρηματοδότησης του χρέους ύψους 662,4 εκατ. δολ. με τις Qatar Islamic Bank και Barwa Bank, προκειμένου να επεκτείνει το στόλο της στα έξι πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, η εταιρεία Nakilat, θυγατρική της Qatar Gas Transport θα αυξήσει το ποσοστό της στη Maran Nakilat, με τον ελληνικό όμιλο να διατηρεί την πλειοψηφία.

Keywords
Τυχαία Θέματα