Δηλώσεις Σόιμπλε για την Ελλάδα στην Der Tagesspiegel (σ.σ. περσινά ξινά σταφύλια)

Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα διάσωσης, σημειώνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.

«Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα

επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» λέει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Der Tagesspiegel.

Για μία ακόμη φορά τονίζει ότι, εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι’ αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ’ ό,τι άλλοι» προσθέτει.

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σε ερώτηση εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Γερμανός πολιτικός γελάει και σημειώνει: «Σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ’ ένα φιλικό χαμόγελο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα