Ζωντάνεψε η Αθήνα! – Πρώτη ήττα του “συστήματος” που θέλει νεκρό το κέντρο της πόλης

Ως μια «ευκαιρία να αποκτήσει και πάλι ζωή το κέντρο» χαρακτήρισε το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί, σε μια πόλη που θέλει να είναι τουριστικός προορισμός αυτόνομος, να μην είναι ανοικτά, τουλάχιστον, όπως είχαμε από την πρώτη στιγμή τονίσει, στο ιστορικό κέντρο της πόλης τα καταστήματα», ανέφερε σε δηλώσεις του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ.

Επιτυχημένο αποδεικνύεται, σύμφωνα με την εικόνα της πρώτης Κυριακής, το «πείραμα» της κυριακάτικης λειτουργίας των

εμπορικών καταστημάτων. Στην πλειοψηφία τους, τα καταστήματα τόσο του κέντρου της Αθήνας όσο και των περιφερειακών δήμων, ήταν ανοιχτά, με τις εκπτώσεις να ξεπερνούν το 50% σε ευρεία γκάμα προϊόντων.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, η μία υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ και η άλλη από το ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των εμποροϋπαλλήλων. Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις δεν εμπόδισαν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Στην Αθήνα και τον Πειραιά, η εικόνα σε πολυκαστήματα και σούπερ μάρκετ δείχνει ότι οι καταναλωτές ανταποκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα