Δικαίωση Αγγελούδη – Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα αλλαγής στο δήμο καταδικάζοντας τη διοίκηση Ζέρβα

Η προσπάθεια του Στέλιου Αγγελούδη για την ανατροπή στον δήμο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Όταν ανακοίνωσε επίσημα στους δημοσιογράφους την πρόθεσή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο.

Από τότε, σε όλους αυτούς τους μήνες δήλωνε πως η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη», με το πολυσυλλεκτικό και ακομμάτιστο ψηφοδέλτιο που δημιουργήθηκε, θα καταφέρει να βρεθεί στο β’ γύρο και θα κερδίσει τον δήμο. Αφού ο πρώτος στόχος επετεύχθη, τώρα ήρθε για τον ίδιο και τους συνεργάτες

του η ώρα της ανατροπής και της αλλαγής.

Για το λόγο αυτό, ο Στέλιος Αγγελούδης ζητά από τους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν την ερχόμενη Κυριακή, 15 Οκτωβρίου, στην κάλπη ώστε «η Θεσσαλονίκη να γυρίσει σελίδα».

«Είμαι πολύ χαρούμενος και αισιόδοξος για το μήνυμα που έστειλαν οι συμπολίτες μας. Η ανεξάρτητη, υπερκομματική μας παράταξη “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” κέρδισε την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της πόλης. Κλείνουμε οριστικά το κεφάλαιο της αδράνειας και της εγκατάλειψης. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας αποδοκίμασε την απερχόμενη διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα. Καλώ με σεβασμό, σεμνότητα και εκτίμηση τους συμπολίτες μου να στηρίξουν την προσπάθειά μας για να γυρίσει η Θεσσαλονίκη σελίδα. ‘Ερχεται νέα ημέρα. Την επόμενη Κυριακή, με την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη”, η πόλη μας γυρίζει τη σελίδα που πρέπει», δήλωσε ο κ.Αγγελούδης.

Ερωτηθείς ο υποψήφιος δήμαρχος «εάν βλέπει νίκη την επόμενη Κυριακή» κόντρα στον Κωνσταντίνο Ζέρβα απάντησε: «Δεν είναι νίκη του Στέλιου Αγγελούδη. Είναι η νίκη της Θεσσαλονίκης. Είναι η νίκη που θέλουν οι Θεσσαλονικείς».Παράλληλα έκανε «άνοιγμα» προς τους συνυποψήφιους των άλλων παρατάξεων που δεν πέρασαν στον β’ γύρο επισημαίνοντας: «Κάναμε έναν έντιμο αγώνα με πολιτισμό, χαμόγελο και αισιοδοξία. Ευχαριστώ πολύ τους συνυποψήφιους, τους καλώ όλους πραγματικά σε μια κοινή προσπάθεια να γυρίσουμε τη σελίδα που έχει ανάγκη η πόλη. Αγαπούμε αυτή την πόλη και ήρθε η ώρα να δουλέψουμε γι’ αυτήν όλοι μαζί»

Ο κ.Αγγελούδης από το πρωί της Δευτέρας έπιασε άμεσα δουλειά. Τόσο ο ίδιος όσο και το επιτελείο του ξεκινάνε συσκέψεις ενόψει της επόμενης Κυριακής για ενδεχόμενο συνεργασιών και πως θα υπάρξουν συμπορεύσεις με τους συνυποψηφίους του που έμειναν εκτός κούρσας. Τέλος, μέσα από τις συνεντεύξεις των επόμενων ημερών θα επιχειρήσει να γνωστοποιήσει καλύτερα στους δημότες το πρόγραμμα της παράταξής του και πως ονειρεύεται και σχεδιάζει τη Θεσσαλονίκη.

Η μάχη θα είναι σκληρή αφού οι δύο υποψήφιοι μονομάχοι έχουν μία διαφορά μόλις 1.520 ψηφοδελτίων. Ο μεν Ζέρβας έλαβε ποσοστό 27,33% (26.092 ψήφοι), ο δε Αγγελούδης εκτοξεύτηκε στο 25,74% (24.572).

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις των άλλων παρατάξεων που τερμάτισαν στις πιο κάτω θέσεις, με ποιον από τους δύο θα συμπορευτούν, ποιον θα στηρίξουν και ποιον θα αποδοκιμάσουν. Μεγάλος νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών ήταν σίγουρα ο Στέλιος Αγγελούδης, αφού το αποτέλεσμα που έλαβε η «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» στην κάλπη ξεπέρασε κατά πολύ τις όποιες εκτιμήσεις έδιναν οι δημοσκοπικές εταιρείες. Και ήταν απολύτως φυσιολογικό να υπάρχουν πολλά πλατιά χαμόγελα στο στρατόπεδο του βλέποντας τη διαφορά να είναι μόλις στο 1,5%. Η αισιοδοξία υπάρχει και από το αποτέλεσμα των δημοσκοπήσεων που έγιναν το προηγούμενο διάστημα και στο ερώτημα «Ποιον θα επιλέγατε για δήμαρχο μεταξύ Ζέρβα και Αγγελούδη;» η πλειοψηφία των ψηφοφόρων απαντά τον δεύτερο, ζητώντας αλλαγή στον δήμο Θεσσαλονίκης.

Λάσπη στον ανεμιστήρα μετά την πανωλεθρία 

Όλοι όσοι γνώριζαν την ανθρωπογεωγραφία της Θεσσαλονίκης, όλοι όσοι συνομιλούσαν με την κοινωνία δεν εξεπλάγησαν με το αποτέλεσμα. Περιμέναμε όλη αυτή την οργή, όλο αυτό το 70% κατά στις δημοσκοπήσεις να βγει στην κάλπη. Το αποτέλεσμα είναι άκρως συντριπτικό για τον απερχόμενο δήμαρχο.

Με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου να κάνουν αγώνα για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους, τους υπουργούς να ανεβαίνουν Θεσσαλονίκη για μια φωτογραφία και τα κεντρικά να καλούν όλα τα μέλη του κόμματος το να λαμβάνεις ως νυν δήμαρχος 27% και να υπολείπεσαι μόλις 1400 ψηφοδέλτια από τον δεύτερο είναι ήττα. Και είναι μεγάλη.

Η έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας από Ζέρβα και την ομάδας του ήταν τόσο εμφανής και υπάρχει ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Οι πολίτες πήγαν στις κάλπες με ξεχειλισμενους κάδους και στοίβες τα ογκώδη στις γειτονιές του. Δεν είχαν ούτε την προνόηση να βγάλουν τα συνεργεία το Σάββατο για να αλλάξουν την εικόνα. Αλλά αν δεν γνωρίζεις την εικόνα, αν δεν την αντιλαμβάνεσαι, αν θεωρείς την κριτική γκρίνια και μιζέρια τότε ζεις στο “βασίλειο” σου και η αυλή λειτούργησε αποτελεσματικά για αυτήν, όχι για τον δήμο.

Πόλεμος και όπου βγει

Όταν ένας εμφανώς σε κατάσταση σοκ απερχόμενος δήμαρχος στη δήλωση του είπε ότι πήρε το μήνυμα αλλά στη συνέχεια έδειξε ότι δεν κατάλαβε τίποτα από το μέγεθος της κάλπης. Όσοι ήταν στο εκλογικό κέντρο και δεν είναι μέλη της κλειστής ομάδας έμειναν έκπληκτοι ακούγοντας τον να κινδυνολογει και να μην τον ενδιαφέρει η σύμπνοια. Πάλι δικαστικό, πάλι τοξικός λόγος όπως διοίκησε τέσσερα χρόνια.

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι η κλειστή ομάδα των 4-5 προσώπων αποφάσισε να πετάξει την λάσπη στον ανεμιστήρα μπας και αποσωβήσει το μοιραίο. Ξεκάθαρα κατηγόρησε την “Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη” και τον Στέλιο Αγγελούδη ότι είναι ο εκλεκτός των επιχειρηματικών συμφερόντων της Αθήνας. Μίλησε για παλιό, αποτυχημένο πολιτικό προσωπικό φωτογραφίζοντας τις δυνάμεις της Πρωτοβουλίας που άλλαξαν την εικόνα της πόλης. “Η Θεσσαλονίκη δεν γυρίζει πίσω. Η Θεσσαλονίκη δεν εξαγοράζεται” έκλεισε στο πανικόβλητο κρεσέντο του.

Τι δεν μας είπε ο απερχόμενος δήμαρχος

Ο Στέλιος Αγγελούδης δεν σήκωσε το γάντι και επέλεξε να μην απαντήσει καθόλου στην σπίλωση που είχε προηγηθεί λίγα λεπτά μετά. Όμως η πόλη ξέρει. Ότι είναι παραδομένη σε επιχειρηματικά συμφέροντα. Αλλά αυτά του Πειραιά. Κανείς δεν το διαψεύδει.

Αρκεί να μελετήσει κάποιος μερικές εφημερίδες, site αλλά και να πάει σε μια συναυλία στην παραλία. Η υπόθεση με τα σπιτάκια ανακύκλωσης δεν μπορεί να ξεχαστεί.

18 εκ ευρώ με τα σπιτάκια να πληρώνονται για μεζονέτες και όλα αυτά με συγκεκριμένα συμφέροντα από πίσω. Οι διαφημιστικές πινακίδες στις στάσεις του ΟΑΣΘ, ο διαγωνισμός που θα καταπέσει στο ΣτΕ και τα κόλπα με την προεκλογική έμμεση προβολή.

Η πλατεία Ελευθερίας που έγινε ξανά πάρκινγκ, τα τραπεζοκαθίσματα ανεξέλεγκτα στην πόλη, τα πασαλακια πήγαν στην αποθήκη, το πράσινο κατακρεούργηθηκε.

Από όλα αυτά κάποιοι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες επωφελήθηκαν.

Σε ένα πράγμα είχε δίκιο τελικά ο απερχόμενος δήμαρχος. Όλοι γνωριζόμαστε….

Διαβάστε τα πάντα για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές στην Karfitsa που κυκλοφορεί.

Keywords
Αναζητήσεις
dikaiosi-angeloudi--oi-polites-tis-thessalonikis-esteilan-ichiro-minyma-allagis-sto-dimo-katadikazontas-ti-dioikisi-zerva.htm
Τυχαία Θέματα