Η Barbara ήταν…Μήτσος – 113 δισ. της Εφορίας απαιτούν καθαρή ρύθμιση – Τα τραπεζικά αλά Αλέξη – Απογείωση MIG – Γιατί “αμύνεται” η Lamda;

07:41 7/2/2023 - Πηγή: BankWars

Ανείπωτη η τραγωδία στην Τουρκία και τη Συρία μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ της Δευτέρας. “Παγωμένη” η ανθρωπότητα βλέπει την αδυναμία της απέναντι στα φυσικά φαινόμενα. Η αραβική τεκτονική πλάκα μετακινήθηκε τρία μέτρα, τα ρήγματα της Ανατολίας σκορπούν τον φόβο. Ήδη ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί, οι μετασεισμικές δονήσεις συνεχίζονται, εκατοντάδες άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στα ερείπια με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τελικό αριθμό των νεκρών και εκατοντάδες χιλιάδες οι άστεγοι μέσα στο κρύο.

Τουρκία, Συρία, κουράγιο.

Και να περάσουμε στην πεζή μας καθημερινότητα.

Ο

πολυδιαφημισμένος από τα ΜΜΕ και τους μετεωρολόγους χιονιάς “Barbara”, ευτυχώς, αποδείχθηκε τελικά πως ήταν …”Μήτσος”. Ένας απλός χιονιάς, Φεβρουάριο μήνα. Βρήκαν βέβαια την ευκαιρία οι …λάτρεις του κοινωνικού “χάους”, να εξαπολύσουν πυρά κατά των μέτρων που λήφθηκαν για “δύο πόντους χιόνι”. Πρώτον, έδειξαν πως έχουν πρόβλημα με τους …πόντους. Δεύτερον, αποκάλυψαν πως μύχιος πόθος τους ήταν να συμβούν τα περυσινά με την κακοκαιρία για να καταγγείλουν την “ανυπαρξία κράτους”. Δεν τους έκατσε. Και επειδή το παίζουν και …θρήσκοι ορισμένοι από δαύτους, ας προσευχηθούν για καταιγίδες με πλημμύρες, μπας και ισοφαρίσουν το αξέχαστο δράμα της Μάνδρας.

Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία ξεπερνούν τα 113 δις ευρώ, και πάνω από 2.000.000 φορολογούμενοι χρωστάνε στην εφορία ποσά που ξεπερνούν τα 500 ευρώ. Μία νέα ρύθμιση οφειλών βρίσκεται στα σκαριά και ήδη συζητιέται ρύθμιση για άτοκες 36 ή έντοκες 72 δόσεις για οφειλές όχι μόνο στην εφορία αλλά και σε δήμους. Είτε προεκλογική την πει κανείς τη ρύθμιση, είτε “λογική” δεδομένων των βαρών των νοικοκυριών από την ακρίβεια, σημασία έχει να είναι χωρίς πολλά “αν”, “εφόσον” και “υπό την προυπόθεση”. Με αυτά, ελάχιστοι θα πάρουν μέρος και …τσάμπα καίει και η λάμπα που λένε. Καθαρές, απλές κουβέντες, με όσες δόσεις επιλεγούν, για όλους και για όλα, η λύση. Αν γίνεται μάλιστα να διαγραφούν για τους μικροοφειλέτες και οι τόκοι με τις προσαυξήσεις, ακόμα το καλύτερο.

Πολύ μπερδεμένα πράγματα μεταδίδονται για το επόμενο “κύμα” παροχών. Επιταγή ακρίβειας στα πρότυπα των Χριστουγέννων,  επίδομα “προσωπικής διαφοράς” προς όσους συνταξιούχους δεν είδαν αύξηση των συντάξεων τους στα τέλη Ιανουαρίου. Λεφτά εδώ και τώρα για όλα,  δεν υπάρχουν.

Για το μετά τις εκλογές, έχει ο Θεός. Νέο μισθολόγιο για τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται ότι θα προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σήμερα, στο πλαίσιο της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Γνωρίζοντας πως ο Θεός είναι για όλους, ο (και) θρησκευόμενος τα τελευταία χρόνια Α.Τσίπρας, το…τερμάτισε και έκανε τις παροχές Μητσοτάκη να φαίνονται…ψίχουλα. Επανέλαβε λοιπόν  χθες από τη Θεσσαλονίκη το δικό του πακέτο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κρατικοποίηση της ΔΕΗ …για να έχουμε φθηνό ρεύμα, δατίμηση στη λιανική φυσικού αερίου και πετρελαιοειδών, αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα στα 880 ευρώ, αύξηση των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων κατά 10 %, ετήσια τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, αφορολόγητο στις 10.000 ευρώ για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες, εργαζόμενους με μπλοκάκι) μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο χαμηλότερο συντελεστή, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτερο συντελεστή της ΕΕ, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, προστασία της πρώτης κατοικίας, της αγροτικής γης και της επαγγελματικής στέγης από πλειστηριασμούς, 120 δόσεις και κούρεμα βασικής οφειλής για τα χρέη στο Δημόσιο, κανόνες στη λειτουργία των funds, δημόσιος πυλώνας στο τραπεζικό σύστημα. επιστροφή όλων των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, επαναφορά της 13ης σύνταξης του 2019.

Εκεί όμως που ο κ.Τσίπρας δεν …παίζεται, είναι στα τραπεζικά. Αναφερόμενος στο υπαρκτό πρόβλημα των δανειοληπτών που με την αύξηση επιτοκίων καλούνται να πληρώσουν πολύ περισσότερα στη μηνιαία τους δόση, κάτι που συμβαίνει παντού,  μίλησε για “ληστεία τραπεζών με υπογραφή Μητσοτάκη”. Οι τράπεζες, είπε, “θέλουν να αβγατίζουν τα κέρδη τους στη περίοδο της κρίσης για να μοιράζουν μέρισμα στους μετόχους. Και μοιράζουν θηλιές στους δανειολήπτες τους για να κρεμαστούν”.

Ούτε στα παραμύθια με “Δράκουλα” δεν περιγράφονται αυτά. Μήπως ο κ.Τσίπρας να προσλάβει ένα ειδικό σύμβουλο για τα τραπεζικά; Να είναι μεν κατά των πρακτικών των τραπεζών, αλλά να γίνεται και πιστευτός από τους μεγαλύτερους σε ηλικία. Άλλωστε, η ηλικία μέχρι τα 10 χρόνια δεν ψηφίζει. 

Σήμερα  ξεκινά η διήμερη συζήτηση στο κοινοβούλιο για τον αποκλεισμό εγκληματικών οργανώσεων τύπου Κασιδιάρη από τις εκλογές. Τι δράμα και αυτό για κάποιους – κάποιους που τον θέλουν …για να έχουν, έ; 

Θα διαβάσατε ίσως ότι ένας Ολλανδός “αναλυτής” των άστρων, είχε προβλέψει τον μεγάλο σεισμό στην Τουρκία. Και είναι αλήθεια. Αυτό που δεν γράφεται στα social media που τον δοξάζουν, είναι ότι ο Ολλανδός έχει κάνει διάφορες προβλέψεις καταστροφικές και ότι στις τελευταίες πενήντα, έπιασε τη μία. Κάποιος…Ολλανδός, υπάρχει και στο ελληνικό χρηματιστήριο. Στις πενήντα φορές που έχει προβλέψει μεγάλη πτώση, στις 49 ήλθε άνοδος. Λογικό, στην 50ή να του κάτσει η πτώση και να βγει να μας δηλώσει “δικαιώθηκα”.

Ο κακός χαμός στη γενική συνέλευση της  MIG με τον εφοπλιστή Ηλιόπουλο της SeaJets, τον Αν. Στάμου της Βιομηχανίας Πλαστικών ΡΟΛΟΠΑΚ και άλλους(;) που θα εμφανιστούν στην παρέα τους αργότερα. Η μετοχή χθες και πάλι στο +30%, ενώ άλλαξαν χέρια 37,4 εκατ. μετοχές που αντιστοιχεί στο 4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Λέγεται ότι οι “ακτιβιστές” αυτοί ελέγχουν αρκετά πάνω από το 10% των μετοχών και πάνε να μπλοκάρουν τη μεταβίβαση της Attica Group στην θυγατρική της Πειραιώς STRIX, άρα και την συγχώνευση με την ΑΝΕΚ που θα δώσει νέες σημαντικές ανάσες στην Τράπεζα. Για τα κρίσιμα θέματα της γενικής συνέλευσης όπως η μεταβίβαση των δανείων της Attica Group στη εταιρεία STRIX καθώς επίσης και για τα θέματα του reverse split και του stock option υπήρξε αναβολή για την επόμενη Δευτέρα.

Μέχρι τότε, μπορεί και η Πειραιώς να βγάλει …τα δικά της όπλα. Που ως Τράπεζα, δεν μπορεί να είναι άλλα, παρά χρηματικά. 

 Καθόλου δεν αρέσει σε σοβαρούς παρατηρητές της αγοράς η επαναλαμβανόμενη “αμυντική” στάση της Lamda, η οποία, χωρίς να ερωτάται, προωθεί “ειδήσεις” για το project του Ελληνικού του στυλ “σε κάθε περίπτωση η χρηματοδότηση της πρώτης πενταετίας είναι εξασφαλισμένη, τόσο από την ψήφο εμπιστοσύνης των Eurobank και Πειραιώς Bank που έχουν υπογράψει κοινοπρακτικό δάνειο 1,1 δισ. με τη Lamda, όσο και από έσοδα από οικιστικά προϊόντα που η εταιρεία έχει ρίξει στην αγορά. Ο στόχος για έσοδα 200 εκατ. από τις κατοικίες το 2022 έχει επιτευχθεί και η εταιρεία βάζει πλώρη για άλλα 450 εκατ. φέτος, ενώ έχει αντλήσει πάνω από 200 εκατ. από το πράσινο ομόλογο”.

Ποια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ θα “γευθεί” το πρόστιμο των 300.000 ευρώ, που πιάστηκε να “αισχροκερδεί”;

B&B

 

 

 

.

Keywords
mig, ρυθμιση, mig, μμε, δραμα, δις, νέα, λύση, επιδομα, εκλογες, μισθολογιο, βουλη, τσιπρας, θεσσαλονικη, δεη, ΦΠΑ, εφκ, κουρεμα, funds, τραπεζες, κασιδιαρης, media, attica, group, θυγατρική, ανεκ, split, project, στυλ, eurobank, εταιρεία, εθνικη τραπεζα, χρηματιστηριο, Κορμός Χριστουγέννων, αυξηση φπα, καθαρα δευτερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, τραπεζα της ανατολης, Καλή Χρονιά, οφειλετες δημοσιου, μειωση μισθων, εκλογες 2012, τραπεζα πειραιως, ρυθμιση οφειλων, ανεκ, αφορολογητο, βημα, εφορια, μμε, πειραιως, πλαισιο, το βημα, attica, eurobank, αγορα, αδυναμια, αυξηση, ανοδος, βρισκεται, γινεται, δανειο, δευτερα, δημοσιο, δις, δωσει, ευκαιρια, ευρω, ειπε, υπαρχει, εταιρεία, εφκ, ηλικια, θεος, θυγατρική, λεφτα, λειτουργια, λύση, μητσοτακης, μειωση, ολλανδος, παραμυθια, πλακα, πλωρη, υπογραφη, ποθος, ρευμα, συζητηση, σουπερ μαρκετ, συρια, στυλ, σουπερ, τουρκια, τρια, φυσικα, group, αλυσιδα, project, κακος, media, νεκροι, πακετο, ριχτερ, split, funds, τραπεζα, θεματα, χερια
Τυχαία Θέματα