ΔΕΛΤΑ: Κίνηση “ματ” η πώληση της UMC – Νέα στρατηγική ανάπτυξης με έμφαση στην ελληνική αγορά και την ποιότητα

05:32 2/9/2022 - Πηγή: BankWars

Οι αγορές συνήθως επιβραβεύουν και επικροτούν κινήσεις των μάνατζερς και των κορυφαίων στελεχών των Ομίλων σε δύο περιπτώσεις:

1. όταν αποφασίζουν και επιτυγχάνουν εξαγορές μικρότερων επιχειρήσεων του τομέα τους με προοπτικές ανάπτυξης, καθώς, αυτές εκτιμάται ότι θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της δύναμης και της δυναμικής τους.

2. όταν αποφασίζουν και επιτυγχάνουν την πώληση με υψηλό τίμημα  ώριμων δραστηριοτήτων του χαρτοφυλακίου τους στη χρονική στιγμή που αυτές βρίσκονται στο pic της απόδοσής τους. Όταν δηλαδή έχουν πιάσει “ταβάνι” και τίποτα περισσότερο δεν εκτιμάται ότι έχουν

να τους προσφέρουν.

Το deal του Ομίλου ΔΕΛΤΑVivartia με την πώληση της United Milk Corporation, θυγατρικής με έδρα στη Βουλγαρία, στην Ελληνική Γαλακτοκομική της οικογένειας Σαράντη, που ανακοινώθηκε χθες, έρχεται να “κουμπώσει” και με τις δύο παραπάνω παραδοχές της αγοράς.

Η ΔΕΛΤΑ, με το τίμημα της πώλησης της ώριμης εταιρείας της στη δευτερεύουσαςσημασίας για τον Όμιλο Vivartia αγορά της Βουλγαρίας, αποκτά τη δυνατότητα να ενισχύσει την ηγετική της θέση στην εγχώρια αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων και τροφίμων με την είσοδο σε νέες κατηγορίες προϊόντων και την ενδυνάμωση των υπαρχόντων brands.

Η ΔΕΛΤΑ αποεπενδύει στην Βουλγαρία σε μια χρονική στιγμή που η United Milk Corporation βρίσκεται στο pic της εκεί απόδοσής της, όπως τουλάχιστον εκτιμήθηκε από τον Όμιλο. (Προφανώς, αντίθετη εκτίμηση έγινε από την Ελληνική Γαλακτοκομική της οικογένειας Σαράντη που επένδυσε με την αγορά της United Milk Corporation στη “Βαλκανική προοπτική”)

Η κεφαλαιοποίηση από την ΔΕΛΤΑ της ήδη επιτυχημένης πορείας της United Milk Corporation, σε συνδυασμό με τις πρόσφατες κινήσεις αξιοποίησης ανενεργών παγίων (Εργοστάσια Ταύρου και Πλατέως Ημαθίας), της δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις νέες αναπτυσσόμενες αγορές στον κλάδο γαλακτοκομικών και τροφίμων, που με τα σύγχρονα σημερινά δεδομένα, επιτάσσουν:

-Επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, επένδυση στην καινοτομία, επένδυση στις νέες
τεχνολογίες και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, με ενίσχυση των συνεργασιών και συνεργειών στον πρωτογενή τομέα και στους ερευνητικούς φορείς.

Στόχος όλων αυτών,  η συμβολή της στη βιωσιμότητα (sustainability) και βεβαίως η προσφορά προϊόντων ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, με σεβασμό στην ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης που διατηρεί η εταιρεία με τους καταναλωτές για περισσότερα από 70 χρόνια.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Ο κύκλος εργασιών της ΔΕΛΤΑ, μέλος του ομίλου Vivartia, ανήλθε το 2021 στα 279,57 εκατ. ευρώ από 275 εκατ. ευρώ το 2020 με καθαρά κέρδη 2,94 εκατ. ευρώ για το 2021, έναντι ζημιών 751 χιλιάδων ευρώ το 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα