Δεκαήμερο «φωτιά» για την ελληνική οικονομία

Αντιμέτωπη με ένα δεκαήμερο «φωτιά» είναι η ελληνική οικονομία με ορίζοντα το κρίσιμο Eurogroup της 24ης Απριλίου στη Ρίγα της Λετονίας.

Τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να παρουσιάσει ακόμη πιο εμπλουτισμένη την περιβόητη λίστα των μεταρρυθμίσεων, η οποία προς το παρόν δεν ικανοποιεί τους εταίρους και δανειστές μας.

Χθες το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) συνεδρίασε προκειμένου να εξετάσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, με τον Π. Τόμσεν να εκφράζει τις αμφιβολίες τους για το ενδεχόμενο επίτευξης

συμφωνίας.

Επίσης τόνισε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας έχει επιδεινωθεί, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς όπως υποστήριξε η κυβέρνηση δεν δίνει πρόσβαση σε αυτά.
Εν τω μεταξύ, την έντονη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου προκάλεσε δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση ετοιμάζεται για χρεοκοπία, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται βέβαιη ότι θα υπάρξει συμφωνία, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος χαρακτήρισε ανέφικτο τον έντιμο συμβιβασμό με τους δανειστές, λόγω των απαιτήσεών τους.
Να σημειωθεί ότι οι δανειστές εμμένουν σε αλλαγές που αφορούν τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
Αύριο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) θα προχωρήσει σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 13 εβδομάδων του Ελληνικού Δημοσίου σε άυλη μορφή, ποσού 625 εκατ. ευρώ, λήξεως 17 Ιουλίου 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα