Δέκα χρόνια φυλακή χωρίς αναστολή στον Γ. Πετζετάκι

Σε δεκαετή φυλάκιση καταδικάστηκε από το β’ αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας Γιώργος Πετζετάκις, πρόεδρος της ομώνυμης βιομηχανίας ελαστικών και πλαστικών, για χρέη προς το δημόσιο συνολικού ύψους περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον επιχειρηματία χωρίς αναστολή, κάτι που σημαίνει ότι πλέον είναι καταζητούμενος από την αστυνομία προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές.

Ο ίδιος

δεν παρέστη στη δίκη του, αλλά εκπροσωπήθηκε από το συνήγορό του, ο οποίος δήλωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής και έφεση επί της καταδικαστικής απόφασης.

Στο δικαστήριο η πλευρά του επιχειρηματία επικαλέστηκε την οικονομική κρίση και ισχυρίστηκε ότι είναι κοντά σε συμφωνία για υπαγωγή της επιχείρησής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα αλλά και σε σύναψη συνεργασίας με επενδυτή προκειμένου να σωθούν οι πάνω από 300 θέσεις εργασίας στην εταιρία. Επισημαίνεται ότι ο κ. Πετζετάκις είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο από τη φορολογική αστυνομία έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας όπου απολάμβανε τον καφέ του.

σχετικά άρθραAπορρίπτει τις αιτιάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η Τράπεζα ΚύπρουSpiegel : «Μαύρη τρύπα» 20 δισ. ευρώ στον ελληνικό προϋπολογισμό!Eπτακομματική Βουλή δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσειςΑ. Τσίπρας: “Θα ξηλώσουμε ένα προς ένα τα μέτρα του Μνημονίου”Στον εισαγγελέα ο φάκελος του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπαΗ CA ίσως χρειαστεί να “βάλει” άλλα €600-700 εκατ. στην EmporikiV+O: Ονειρεμένοι τζίροι και κέρδη σε καιρούς κρίσης«Σπάει» στα δύο το ΤΤAlpha Bank: Σε αδιέξοδο η χώρα λόγω της μονιμότητας στο ΔημόσιοΣαμαράς: «Η έξοδος από το ευρώ δεν συνιστά επιλογή»
Keywords
Τυχαία Θέματα