ΔΕΗ: Στο χαρτοφυλάκιο GEMs Super 15 της HSBC – Τιμή στόχος 10,4 ευρώ

Η HSBC πρόσθεσε τη ΔΕΗ στο χαρτοφυλάκιο GEMs Super 15 και αφαίρεσε την Κεντρική Τράπεζα της Ασίας – Από τις 4 Φεβρουαρίου 2013 που ξεκίνησε το εν λόγω χαρτοφυλάκιο έχει σημειώσει υπεραπόδοση στον δείκτη αναφοράς του, κατά 40,1%.

Οι 15 μετοχές που συμμετέχουν στο χαρτοφυλάκιο

της HSBC GEMs SUPER 15

Η ελβετική τράπεζα, σε σημερινό report της, δίνει για τη ΔΕΗ τιμή – στόχο 10,4 ευρώ (τρέχουσα αγοραία αξία 5,5 ευρώ) και σύσταση Overweight.

Όπως σημειώνει η έκθεση, η μετοχή της ΔΕΗ έχει υποστεί σημαντικό selloff τον τελευταίο μήνα, μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές και την ατζέντα της νέας κυβέρνησης σχετικά με την παροχή φθηνότερου ρεύματος προς τους πελάτες, αλλά και το “φρένο” στα σχέδια περί ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό το τελευταίο, σημειώνει η HSBC, αποτιμάται ως αρνητική εξέλιξη, καθώς δεν επιτρέπει στη ΔΕΗ να συνειδητοποιήσει την αξία των περιουσιακών της στοιχείων. “Ωστόσο, αναμένουμε ότι οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΕΕ θα καταλήξουν σε έναν επιτυχή συμβιβασμό. Πιστεύουμε επίσης ότι η όποια νέα διοίκηση θα επικεντρωθεί πιθανότατα στη βελτίωση της λειτουργικής αποτελεσματικότητας της ΔΕΗ”, κάτι που, όπως υποστηρίζει η τράπεζα, θα είναι απαραίτητο για να επιτευχθούν οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ (εννοώντας ότι η μείωση τιμολογίων ρεύματος και η αύξηση μισθών δεν μπορούν να γίνουν χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση). “Θεωρούμε ότι οι συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης θα πλησιάσουν σε συμφωνία πάνω σε ένα νέο πρόγραμμα, κάτι που θα ξεκαθαρίσει και τη μοίρα της ΔΕΗ”.

Πηγή: Newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα