Δ.Αβραμόπουλος: Γιατί όχι κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; Ο λαός αποφασίζει

“Ο λαός αποφασίζει. Οι πολιτικοί και τα κόμματα οφείλουν να βρουν τον πιο πρόσφορο δρόμο να εφαρμόσουν την εντολή αυτή». Με τον τρόπο αυτό τοποθετείται, σε συνέντευξή του στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ », στο ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας με τη συμμετοχή Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, στην πρώτη του συνέντευξη μετά την ανάληψη των καθηκόντων

του ως νέου επιτρόπου της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρει επίσης, ενόψει της προεδρικής εκλογής, ότι «ο τόπος πρέπει επιτέλους να κυβερνηθεί», καθώς λόγω των εξελίξεων στην οικονομία, αλλά και στα εθνικά θέματα, «χρειάζεται πάνω απ’ όλα σταθερότητα και ενότητα».

Τονίζει ότι το πιο σημαντικό επίτευγμα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά είναι ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα αποκατέστησε τη διεθνή εικόνα της χώρας και επισημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα του 2014 είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα του 2012.

Αναφορικά με το χαρτοφυλάκιο του στην Επιτροπή υπογραμμίζει πως η Ευρώπη οφείλει να προφυλάξει τα κοινά της σύνορα, με κύριο εργαλείο «να αδρανοποιήσουμε όσους επενδύουν στην παράνομη μετανάστευση».

Προσθέτει δε «την ανεξέλεγκτη μετανάστευση δεν πρόκειται να τη σταματήσουμε υψώνοντας φρούρια και τείχη. Η λεγόμενη “Ευρώπη Φρούριο” , δεν είναι επιλογή. Είναι κίνδυνος και για τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών».

Μιλώντας για τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο σημειώνει ότι η Τουρκία χάνει την ψυχραιμία της και διαμηνύει ότι η επένδυση στην ένταση δεν ωφελεί την ευρωπαϊκή της προοπτική, ούτε τα συμφέροντα της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα