ΜΠΡΑΒΟ ΑΘΗΝΑ! – ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Ο ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – ΚΕΝΥΑΤΗΣ ΜΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ (ΦΩΤΟ)

O Κενυάτης Φέλιξ Κάντι είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Αυθεντικού Κλασσικού Μαραθωνίου. Κάλυψε τη διαδρομή του Μαραθωνίου σε χρόνο 2:10:36, ο οποίος αποτελεί ρεκόρ αγώνα αλλά και διαδρομής. Δεύτερος, ο νικητής του 2012 και 2010 Ράιμοντ Μπετ με 2:12:34 και τρίτος ο Τσομπέι Κιπτανούι με 2:15:38.

Πρώτη στις γυναίκες ήταν η Κενυάτισα Ναόμι Μάγιο με χρόνο 2:41.05, δεύτερη η περσινή νικήτρια Νάνσι Τζόαν Ρότιτς με 2:41.28 και τρίτη η η Λίναχ Τσίρτσιχ με 2:42.41.

Οι ελληνικές “πρωτιές”Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν ο πρώτος Έλληνας δρομέας με χρόνο 2:25:15. Ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος
τερμάτισε δεύτερος, (2:29:58), τρίτος ο 42χρονος, Γιώργος Καραβίδας (2:31:05)Από τις Ελληνίδες που συμμετείχαν στον Αυθεντικό Κλασσικό Μαραθώνιο ξεχώρισε η Σοφία Ρήγα με χρόνο 2:45.37, η οποία είχε στεφθεί νικήτρια και στη διαδρομή του 2011. Δεύτερη ήταν η Μάγδα Γαζέα (2:47.27) η οποία είχε νικήσει τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Για τους αλλοδαπούς Μαραθωνοδρόμους, που θα διανύσουν τη συνολική απόσταση το ανώτερο σε 2 ώρες και 20 λεπτά (άνδρες) – 2 ώρες και 50 λεπτά (γυναίκες), τα βραβεία ανέρχονται σε 16.000 ευρώ συνολικά για τους πρώτους 5 αλλοδαπούς άνδρες και 11.000 ευρώ για τις πρώτες 5 αλλοδαπές γυναίκες. Ο πρώτος αλλοδαπός Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 7.000 ευρώ και η πρώτη αλλοδαπή Μαραθωνοδρόμος θα λάβει 5.000 ευρώ.
Για τους πρώτους 6 Έλληνες Μαραθωνοδρόμους που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε δυόμιση ώρες και για τις πρώτες 6 Ελληνίδες που θα διανύσουν την απόσταση το ανώτερο σε 3 ώρες τα βραβεία ανέρχονται σε 9.000 ευρώ αντίστοιχα για κάθε φύλο. Ο πρώτος Έλληνας και η πρώτη Ελληνίδα θα λάβουν από 5.000 ευρώ.Δείτε τον τερματισμό του Φέλιξ Κάντι

Χιλιάδες άλλοι δρομείς τρέχουν σε μικρότερες διαδρομές, όπως ο Αγώνας Δρόμου των 5 χλμ., ο Αγώνας Δρόμου των 10 χλμ., το Δυναμικό Βάδισμα, ο Αγώνας Παίδων και τα 1.200 μ. Special Olympics.

Ο Κώστας Γκελαούζος και η Αναστασία Καρακατσάνη ήταν οι νικητές στους άνδρες και στις γυναίκες, αντίστοιχα, στα 10 χλμ. του του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Κατηγορία Ανδρών: Κώστας Γκελαούζος 31:39 – Δήμος Μαγγίνας 32:04

Κατηγορία γυναικών: Αναστασία Καρακατσάνη 35:28 – Γιώτα Βλαχάκη 37:58

ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

Στη διαδρομή των 5 χλμ.,έτρεξαν οι ‘επώνυμοι” : Ζωή Χωραφά, Σία Κοσιώνη, Κώστας Φραγκολιάς, Εύη Φραγκάκη, Νικολέτα Ράλλη, Σωκράτης Αλαφούζος, Ζέτα Δούκα, Λένα Αρώνη, Νίκη Κάρτσωνα, Γιώργος Μανίκας, Μαρία Μπεκατώρου, Φώτης Σεργουλόπουλος, Λέων Πατίτσας, Ιωάννης Μελισσανίδης, Άννα Πρέλεβιτς, Σόφη Πασχάλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Κλέλια Πανταζή, Μαρία Μπακοδήμου, Φανή Χαλκιά, Ναταλία Δραγούμη, Πηγή Δεβετζή, Σάσα Σταμάτη και η Έλενα Παπαβασιλείου. Με τη συμμετοχή τους, στήριξαν το έργο του μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Ειδικής Μέριμνας Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» και της Εταιρίας κατά της Κακοποίησης του Παιδιού «Ελίζα»

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο ανέμεναν τους νικητές για να προχωρήσουν στις απονομές η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.

Το «τρία στα τρία» έκανε ο Κώστας Νακόπουλος, καθώς κατάφερε να τερματίσει για τρίτη φορά συνεχόμενη πρώτος στα 5χλμ του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών. Ο πρωταθλητής των 800 μ., κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ στον κλειστό στίβο, είχε καταφέρει να επικρατήσει τόσο το 2012 όσο και το 2013.

Στις γυναίκες, πρώτη βγήκε η Ελένη Θεοδωρακοπούλου.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

Ο φετινός αριθμός των 35.000 αθλητών αποτελεί ρεκόρ για τη διοργάνωση που αυτή τη στιγμή, είναι το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Πάνω από 5.000 είναι οι συμμετέχοντες από το εξωτερικό.Τεράστιας σημασίας η προβολή που έχει η ελληνική πρωτεύουσα, αλλά και η ενίσχυση του τουρισμού στην Αθήνα. Σύμφωνα μάλιστα με εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού κλάδου η ζήτηση λόγω του αγώνα είναι ιδιαίτερα υψηλή με τα καταλύματα στο κέντρο -και όχι μόνο- της πόλης να είναι γεμάτα, αφού πάνω από 70.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα.ΟΠΑΠ: Στηρίζει τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας και τα παιδιάΗ ΟΠΑΠ Α.Ε. στηρίζει και φέτος ως Μέγας Χορηγός τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, συνδέοντας παράλληλα για πρώτη φορά την τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση με το Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας που αναπτύσσει.Ειδικότερα, η ΟΠΑΠ Α.Ε. μέσω της εφαρμογής «Διαδρομή Προσφοράς» την οποία μπορούμε να κατεβάσουμε δωρεάν στο κινητό μας ή να επισκεφτούμε στο σύνδεσμο «www.diadromiprosforas.gr», δίνει σε όλους τη δυνατότητα να μετρούν καθημερινά τα βήματα που πραγματοποιούν και τα μετατρέπει αυτόματα σε οικονομική ενίσχυση για το έργο της ανακαίνισης των δυο παιδιατρικών νοσοκομείων «Αγία Σοφία και «Π. και Α. Κυριακού».Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό βημάτων και μόνο για κάθε download της εφαρμογής «Διαδρομή Προσφοράς» στο κινητό, η ΟΠΑΠ θα προσφέρει ένα ευρώ για το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο.
Keywords
αθηνα, επιτυχια, ρεκορ, φωτο, επιτυχια, ρεκορ, special olympics, σία κοσιώνη, φωτης σεργουλοπουλος, ιωάννης μελισσανίδης, Αννα Πρελεβιτς, σασα σταματη, ελενα παπαβασιλειου, ηλιας ψινακης, χλμ, olympics, υπουργοι, συμμετοχή, ελλαδα, οπαπ, προσφορες, download, συγκεκριμένο, παναθηναικος, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2011, Καλή Χρονιά, πανελληνιες 2012, γιαννης κεφαλογιαννης, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, κοινωνικος τουρισμος, αλλαγη ωρας 2013, ρενα δουρου, δουρου, ελενη, ιωάννης μελισσανίδης, δωρεαν, ζετα δουκα, λεων, μαγιο, πηγη δεβετζη, προγραμμα, σωκρατης, ψινακης, download, αλαφουζος, αννα, γεγονος, δεβετζη, δυνατοτητα, δημος, δειτε, δυναμικο, ευη, ελενα, ευρω, ευη φραγκακη, ζετα, ζωη, κινητο, λενα αρωνη, μαρια, ναθαναηλ, νικη, ολγα κεφαλογιαννη, ολγα, πηγη, ρηγα, συγκεκριμένο, συμμετοχή, σία κοσιώνη, σια, σοφια, σωκρατης αλαφουζος, τριτη, υψηλη, φυλο, φορα, χλμ, ιωαννης, ωρες, αγωνας, βηματα, δημητρης, γιωτα, γιωργος μανικας, ιδιαιτερα, κλειστο, κωστας φραγκολιας, κωστας, νικολετα, olympics, special olympics
Αναζητήσεις
bravo μαραθωνιος
Τυχαία Θέματα