Δ. Παπαδημούλης: Ρωτάει την Κομισιόν για την φορολόγηση Ελλήνων εφοπλιστών

Το θέμα του φορολογικού καθεστώτος των Ελλήνων εφοπλιστών φέρνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με ερώτησή του, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Η ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη έχει ως εξής:

“Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν στις 25 Σεπτεμβρίου 2014, η Ελλάδα δέχτηκε Αιτιολογημένη Γνώμη από την Επιτροπή και καλείται να τερματίσει τις

φορολογικές διακρίσεις για πλοία με αλλοδαπή σημαία, με το επιχείρημα ότι παραβιάζεται η κοινοτική νομοθεσία. Πιο συγκεκριμένα, η Κομισιόν υποστηρίζει ότι οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες εξαιρούν τα ελληνόκτητα πλοία από την καταβολή φόρου εισοδήματος, επιβάλλοντάς τους ένα πιο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς με βάση τη χωρητικότητα.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Μπορεί να εξηγήσει σε τι συνίσταται ακριβώς η αιτιολογημένη γνώμη που απέστειλε στην Ελλάδα; Ποιες πτυχές της κοινοτικής νομοθεσίας ενδέχεται να αντιβαίνουν οι ελληνικοί φορολογικοί κανόνες; Οι πιθανές παραβάσεις της κοινοτικής νομοθεσίας αφορούν τα ελληνόκτητα πλοία, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους;

Διαθέτει στοιχεία για τη συμμετοχή των ελληνικών ναυτιλιακών εταιριών στο ΑΕΠ της χώρας, καθώς επίσης, στα φορολογικά έσοδα του Προϋπολογισμού; Ποια είναι τα αντίστοιχα ποσοστά για τα άλλα κράτη-μέλη;”

Keywords
Τυχαία Θέματα