Χρυσός-Πετρέλαιο: Στα ύψη οι τιμές με …χορηγό τον Πάουελ

Κέρδη την Τρίτη για τον χρυσό αλλά και για το πετρέλαιο, με …χορηγία FED.

Ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στο Κογκρέσο για τον πληθωρισμό και την στρατηγική της Fed τους επόμενους μήνες επανέλαβε ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα επιτρέψει

να εδραιωθεί ο υψηλός πληθωρισμός και είναι έτοιμη έτοιμη να κάνει χρήση όλων των εργαλείων που διαθέτει, ενώ την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι η νέα στρατηγική της τράπεζας δεν θα θέσει σε κίνδυνο την οικονομική ανάκαμψη και την αγορά εργασίας. Ο Πάουελ ανέφερε επίσης ότι ο αρνητικός οικονομικός αντίκτυπος της Όμικρον αναμένεται να είναι βραχύβιος, καθώς όλα δείχνουν ότι η Όμικρον υποχωρεί.

Ο πρόεδρος της Fed εκτίμησε ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα διαρκέσει “μέχρι και τα μέσα του έτους”, προσθέτοντας ότι αν επιμένει σε υψηλά επίπεδα για περισσότερο από το αναμενόμενο, η Fed θα πρέπει να αυξήσει περισσότερο τα επιτόκια της.

–Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 1,1% και έκλεισε στα 1.818,50 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

–Tο συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού παραδόσεως Φεβρουαρίου κέρδισε 3,8% και έκλεισε στα 81,22 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Μαρτίου κέρδισε 3,5% κα έκλεισε στα 83,72 δολ. το βαρέλι στο Λονδίνο.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα