ΧΡΥΣΟΣ: Περιορίζεται η ελκυστικότητα του – Που θα πάει η τιμή – Εκτιμήσεις Citigroup

Οι τιμές του χρυσού θα ενισχυθούν ελαφρά στο εγγύς μέλλον, δεδομένων των συνεχιζόμενων εντάσεων στην Ουκρανία, εκτιμούν οι αναλυτές της Citigroup στο Global Gold Book που δημοσιεύεται σήμερα.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, η μέση τιμή του χρυσού θα διαμορφωθεί στα 1.337 δολ. ανά ουγγιά το πρώτο μισό του 2014, για να ενισχυθεί στα 1.365 δολ. ανά ουγγιά το

2015.

Ο χρυσός υποχώρησε χθες σε χαμηλό 18 εβδομάδων.

Ο χρυσός Ιουνίου, το πιο ενεργό συμβόλαιο, υποχώρησε 0,5% ή 6,20 δολ. στα 1.259,30 δολ. ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Αυτό ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τις 7 Φεβρουαρίου. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε βουτιά 2% την Τρίτη.

Με την ένταση στην Ουκρανία να υποχωρεί, περιορίζεται και η ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν ασφαλές καταφύγιο. “Η Ουκρανία ήταν ο μόνος ανοδικός καταλύτης”, αναφέρει James Cordier της Liberty Trading Group στο Dow Jones Newswires. “Όταν αυτό απομακρύνθηκε, δεν υπήρχαν πολλοί λόγοι για τη διακράτηση των θέσεων στο χρυσό”.

“Με περιορισμένη στήριξη από τα μακροοικονομικά στοιχεία, τα γεωπολιτικά γεγονότα και τη φυσική ζήτηση, πιστεύουμε ότι είναι μόνο θέμα χρόνο πριν η ανθεκτικότητα [του χρυσού] εξαντληθεί”, εκτιμά ο Edel Tully της UBS σε σημείωμα προς τους επενδυτές.

Original article: ΧΡΥΣΟΣ: Περιορίζεται η ελκυστικότητα του – Που θα πάει η τιμή – Εκτιμήσεις Citigroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα