ΧΡΥΣΟΣ: Διχάζει το πρόσφατο ράλι ανόδου – Τι περιμένουν οι αναλυτές

Η τιμή του χρυσού έχει σημειώσει άνοδο 7,2% από τις αρχές του τρέχοντος έτους, όταν την ίδια περίοδο οι αμερικανικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 4%.

Η ανοδική πορεία του χρυσού τις πέντε τελευταίες εβδομάδες έχει εκπλήξει πολλούς αναλυτές. Η αλλαγή τάσης, ωστόσο, ενδέχεται να συνεχιστεί κατά ορισμένους καθώς σημείωσε νέα άνοδο την ημέρα που η Janet Yellen έκανε την πρώτη της κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου ως επικεφαλής της Federal Reserve.

Πολλοί από όσους

ποντάρουν σε άνοδο του χρυσού προβλέπουν πως θα έρθει πληθωρισμός ως το επακόλουθο της συγκέντρωσης 4,1 τρισ. δολαρίων στον ισολογισμό της Fed.

Η Yellen υπογράμμισε ότι “θα υπάρξει μεγάλος βαθμός συνέχειας” στις πολιτικές που εφάρμοζε ο προκάτοχός της, Ben Bernanke. Η Fed αγοράζει πλεόν ομόλογα αξίας 65 δισ. Δολαρίων κάθε μήνα για την στήριξη της οικονομίας, έχοντας επιβραδύνει το ρυθμό των αγορών κατά 20 δισ. Δολάρια από το 2013.

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ

Ο επικεφαλής της Credit Suisse για τα πολύτιμα μέταλλα συστήνει στους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί με τον χρυσό παρά τις εντυπωσιακές επιδόσεις που καταγράφει από την αρχή του έτους.

Όπως δήλωσε ο κ. Tom Kendall στο CNBC, μόλις η οικονομία περάσει την πρόσφατη κάμψη, ο χρυσός μπορεί να ξαναπέσει μέσα στο 2014 προς τα $1.000.

“Οι ροές των fund που έχουμε δει μέχρι τώρα φέτος είναι περισσότερο κλείσιμο short θέσεων παρά εισροή νέων χρημάτων. Δεν θα μου προξενούσε έκπληξη αν ο χρυσός αυξανόταν λίγο πάνω από τα $1.300 στις επόμενες συνεδριάσεις, αλλά πιστεύω ότι το momentum που παρατηρούμε πιθανότατα θα εξαντληθεί στο κοντινό μέλλον” πρόσθεσε ο αναλυτής.

“Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι ο χρυσός θα περάσει ένα τεστ στο επίπεδο των $1.000 κάποια στιγμή μέσα στο χρόνο” ανέφερε ο κ. Kendall. “Tώρα θα πρέπει να περάσουμε για τα καλά στο δεύτερο μισό του έτους, ενδεχομένως λίγο πριν το τέλος του Q4, για να δούμε τον χρυσό να υποχωρεί σε αυτήν την περιοχή. Αλλά αυτό δεν είναι εκτός πραγματικότητας, ειδικά μόλις περάσουμε αυτή την μικρή κάμψη στην οικονομία των ΗΠΑ και δούμε τα επιτόκια να ανεβαίνουν” τόνισε.

Original article: ΧΡΥΣΟΣ: Διχάζει το πρόσφατο ράλι ανόδου – Τι περιμένουν οι αναλυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα