Societe Generale: Η παγκόσμια κρίση δεν τελείωσε – Μεταφέρεται σε αναδυόμενες και εμπορεύματα εως το 2018

Στη μέση μιας κρίσης τριών φάσεων βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με τη Societe Generale. ”Καθώς η αμερικανική οικονομία βελτιώνεται, όλα τα βλέμματα στρέφονται στην Ευρώπη και τις αναδυόμενες αγορές. Η κατάσταση στην Ευρωζώνη πράγματι ανακάμπτει, ωστόσο οι αναταράξεις στις αναδυόμενες αγορές είναι σοβαρές και χρήζουν αυξημένης προσοχής”, προειδοποιεί η τράπεζα.

Όπως εξηγεί, τα τρία στάδια της κρίσης είναι τα εξής:

1. ΗΠΑ,

2007-2012: Κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς στεγαστικών δανείων

Η Societe Generale θεωρεί τελειωμένη την πρώτη φάση της κρίσης, ωστόσο αναγνωρίζει τον αντίκτυπο που είχε στο σύνολο της παγκόσμιας οικονομίας (Ευρώπη, Ασία).

2. Ευρωζώνη, 2010-2015: Ευρωπαϊκή κρίση χρέους

Η γαλλική τράπεζα εμφανίζεται αισιόδοξη για την Ευρωζώνη, τοποθετεί στο 2015 το τέλος της δεύτερης φάσης της κρίσης και αναγνωρίζει πως ήταν ορατός ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρωζώνης.

3. Αναδυόμενες οικονομίες – εμπορεύματα, 2013 -2018:

Η Societe Generale εκφράζει ανησυχίες για τις αναταραχές που σημειώνονται στις αναδυόμενες αγορές και δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σοβαρών επιπλοκών στην αγορά των εμπορευμάτων. Σύμφωνα με την τράπεζα, οι κίνδυνοι τόσο για την κινεζική οικονομία, όσο και για τις κινεζικές τράπεζες είναι σημαντικοί.

Original article: Societe Generale: Η παγκόσμια κρίση δεν τελείωσε – Μεταφέρεται σε αναδυόμενες και εμπορεύματα εως το 2018.

Keywords
Τυχαία Θέματα