Χρηματιστήριο: Συγκρατημένα κέρδη εν μέσω διεθνούς αναταραχής

Σταθερά ανοδικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ μεικτά πρόσημα καταγράφονται στις ευρωαγορές, εν μέσω της αυξημένης ανησυχίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο, σε χαμηλά επίπεδα συνεχίζει να κινείται ο τζίρος.

Την ίδια στιγμή, ο όγκος των συναλλαγών διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα -δείγμα της έντονης διστακτικότητας που επικρατεί στις τάξεις των επενδυτών. Κι αυτό, παρά τις προσδοκίες για αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον Standard & Poor’s την προσεχή Παρασκευή.

Οι

τραπεζικές μετοχές εμφανίζουν ανεπαίσθητες μεταβολές, με τη Eurobank να προσπαθεί να ξεχωρίσει στο +1%. Στα υπόλοιπα blue chips, οι Coca Cola, Cenergy, ΕΛΠΕ, Viohalco, Sarantis και Τέρνα Ενεργειακή ενισχύονται κατά τουλάχιστον 1%, ενώ ΕΥΔΑΠ και Τιτάν αναδιπλώνονται προς χαμηλότερα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με άνοδο +0,54% στις 1.176 μονάδες έχοντας υψηλό στις 1.176,13 μονάδες και χαμηλό τις 1.163,77 μονάδες.

Η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 7,2 εκατ. ευρώ, ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια  

Στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (+0,35% και 2.868 μονάδες), η μετοχή της δεικτοβαρούς Coca Cola διευρύνεται στο +1,2% και τα 24,6 ευρώ, με τις μετοχές των Cenergy, ΕΛΠΕ, Viohalco και Sarantis να ενισχύονται κατά τουλάχιστον 1%. Πέριξ του 1% διαμορφώνεται η άνοδος και για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, η οποία φλερτάρει με τα 14 ευρώ. Στον αντίποδα, η μετοχή της ΕΥΔΑΠ περιορίζεται στο -1,5% και τα 5,5 ευρώ, με τις Τιτάν – Quest να μειώνονται κατά περίπου 1%.

Στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης (+0,20% και 1.911 μονάδες), η μετοχή της Profile ξεχωρίζει θετικά στο +1,6% και τα 3,7 ευρώ, με τις μετοχές των ΕΧΑΕ, Entersoft, Κρι Κρι και Τεχνικής Ολυμπιακής να ενισχύονται άνω του 1%. Φρένο στο καθοδικό σερί βάζει και η Dimand, η οποία ανακάμπτει κατά 0,9%. Αντίθετα, οι μετοχές των Παπουτσάνη, Intracom και ΑΔΜΗΕ χάνουν περίπου 1%.

Συνολικά 42 μετοχές κινούνται ανοδικά, 18 μετοχές σημειώνουν κάμψη, ενώ 11 μετοχές παραμένουν αμετάβλητες. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κυμαίνεται στα 80,3 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα