Χρηματιστήριο: Προσπάθειες να απορροφήσει τις τραπεζικές πιέσεις

12:33 8/8/2023 - Πηγή: BankWars

Σε προσπάθειες να αντισταθεί στις πιέσεις των τραπεζικών μετοχών επιδίδεται το ελληνικό χρηματιστήριο, πιέσεις προερχόμενες από την Ιταλία. Ο γενικός δείκτης υποχωρεί κατά 0,08% στις 1.319,62 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ανέλθει στα 7 εκατ. ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές έχουν βρεθεί στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος σε όλη την Ευρώπη για τον λάθος λόγο όμως. Η Ιταλία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει έναν φόρο ύψους 40% στα υπερκέρδη των τραπεζών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει

μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά που πλήττονται από τον υψηλό πληθωρισμό και ιδιαιτέρως από τις ανατιμήσεις στα τρόφιμα.

Σε όλη την Ευρώπη οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν απώλειες, με τον ευρωπαϊκό τραπεζικό δείκτη να διαπραγματεύεται πλησίον του -1,40% και αυτόν με τις τράπεζες μόνο της Ευρωζώνης να έχει βυθιστεί στο -2,40%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Elvalhalcor (+1,77%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+0,58%) και του OTE (+0,56%). Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της ΔΕΗ (-0,95%), της Aegean (-0,75%) και της Alpha Bank(-0,53%).

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (+0,56%) και των Τροφίμων (+0,53%). Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-0,54%) και των Τραπεζών (-0,45%).

Keywords
Αναζητήσεις
chrimatistirio-prospatheies-na-aporrofisei-tis-trapezikes-pieseis.htm
Τυχαία Θέματα