ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Οι εκτιμήσεις της Exotix – «Ταύρος» για τις τράπεζες – Τι λέει για ΟΠΑΠ

Η ελληνική αγορά βρίσκεται σε ρυθμούς …ράλι, αναφέρει ανάλυσή της Exotix, που σημειώνει πως το τελευταίο διήμερο υπήρξαν «αξιοπρεπείς» όγκοι συναλλαγών, άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Τονίζει ότι το ενδιαφέρον εντοπίζεται στις τράπεζες (στις οποίες γίνονται και σημαντικά πακέτα), κλάδο για τον οποίο παραμένει «ταύρος» σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο βραχυπρόθεσμου profit taking.

Εκτός τραπεζών, ο ΟΤΕ

αποτελεί ασφαλές καταφύγιο καθώς έκλεισε στα 7,44 ευρώ, ενώ ο ΟΠΑΠ έχει υποαποδόσει αλλά βρίσκεται στο προσκήνιο. Σύμφωνα με την Exotix, μπορεί να πάει καλύτερα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι η εκτίμηση της Citi για τη μετοχή είναι λανθασμένη. Αιτιολογεί τη θέση της λέγοντας ότι έχει εκλείψει η αβεβαιότητα αναφορικά με την ιδιωτικοποίηση, και υπεγράφη η σύμβαση για τα λαχεία. Με δεδομένη την βελτίωση της εικόνας της οικονομίας, σημειώνει, δικαιολογείται υψηλότερη τιμή στόχος (9,2 ευρώ).

Σύμφωνα με την Exotix, τα πολιτικά ρίσκα είναι περιορισμένα και η εκτίμηση είναι ότι η αξιολόγηση της τρόικα θα ολοκληρωθεί κανονικά. Υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση υιοθετεί αυστηρά «Μερκελική» οικονομική γραμμή, ενώ το Βερολίνο έχει στείλει ξεκάθαρο μήνυμα: μείνετε πιστοί στο πρόγραμμα και η Γερμανία θα στηρίξει.

Keywords
Τυχαία Θέματα