ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Επιβεβαιώνεται η τεχνική ανάλυση της BETA…

Δείχνει να επιβεβαιώνεται η τεχνική ανάλυση της BETA που δημοσιεύσαμε το Σάββατο…”Τεχνικά, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε εκ νέου νέο υψηλό έτους στις 1.152,6 μονάδες παραμένοντας σε υπερτιμημένες ζώνες τιμών οι οποίες σε συνδυασμό με τον υψηλότερο καθαρό τζίρο από το Φεβρουάριο του 2010 δημιουργεί έντονες αποχρώσεις ενδείξεις κορύφωσης της ανοδικής κίνησης η οποία έκλεισε έξι συνεχόμενες θετικές εβδομάδες, σημειώνει η Beta. Τα επιμέρους διαγράμματα –και ειδικά ο τραπεζικός κλάδος- εμφανίζουν ισχυρές υπερτιμήσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πολυετή υψηλά που πιθανόν δύσκολα θα επαναληφθούν

στο μέλλον, αφού πλην της Alpha Bank, οι διορθώσεις απουσιάζουν από την δομή της κίνησης. Στο παρελθόν ανάλογες υπερβολές ακολουθούνται με διορθώσεις ισχυρών εντάσεων και γρήγορης διάρκειας.

Το ελάχιστο εύρος της διόρθωσης που θα έρθει θα είναι της τάξεως του 10% από όποιο επίπεδο τιμών ξεκινήσει, εκτιμούν οι αναλυτές της χρηματιστηριακής, καθώς ο FTSE-25 έχει καταγράψει στη διάρκεια των έξι θετικών εβδομάδων αποδόσεις της τάξεως του 60%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους επενδυτές που έχουν έγκαιρα εισέλθει.

Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα αντίστασης, η περιοχή των 1.180 – 1.200 μονάδων αποτελεί τη σοβαρότερη ζώνη προσφοράς καθώς εκεί εντοπίζεται καθοδικό κενό από τον Αύγουστο του 2011 από το οποίο είχε ξεκινήσει η υποχώρηση της αγοράς κάτω από τις 1.000 μονάδες.

Συμπερασματικά, η Beta θεωρεί ότι η αγορά έχει πολύ αυξημένες πιθανότητες άμεσης διόρθωσης από τα τρέχοντα επίπεδα. Οι υψηλοί τζίροι της Παρασκευής παραπέμπουν περισσότερο σε διανομή παρά σε συγκέντρωση και η έλλειψη άλλων εγχώριων καταλυτών πιθανόν να δώσουν αφορμές κατοχύρωσης κερδών η οποία στην παρούσα φάση δεν θα έχει ήπιο τόνο”.

Keywords
Τυχαία Θέματα