Euromedica: Στρατηγικός επενδυτής με 100 εκατ. στην πόρτα της

Σε συζητήσεις με στρατηγικό επενδυτή από το χρηματοοικονομικό χώρο βρίσκεται ο όμιλος της Euromedica του κ. Θωμά Λιακουνάκου με αντικείμενο την απόκτηση ποσοστού στην εισημένη εταιρεία μέσω αύξησης κεφαλαίου.

«Τα οφέλη από την είσοδο του στρατηγικού επενδυτή αναμένεται να είναι πολλαπλά τόσο σε επίπεδο ρευστότητας του ομίλου, όσο και στην επέκταση των λειτουργιών του στην Ελλάδα

και διεθνώς. Ωστόσο στην παρούσα φάση οι συζητήσεις αυτές βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν έχει υπάρξει κάποια οριστική συμφωνία», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ομίλου στο χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ενδιαφερόμενος ξένος επενδυτής σχεδιάζει να τοποθετήσει 100 εκατ ευρώ μέσω αύξησης κεφαλαίου στη Euromedica, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τη μείωση του υπέρογκου δανεισμού.

Ο όμιλος με δραστηριότητες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη και τους 2.600 εργαζόμενους αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σημαντικά προβλήματα ρευστότητας. Εμφανίζει ληξιπρόθεσμες οφειλές, καθυστερήσεις στις καταβολές μισθών, ενώ στο τέλος του 2012 δεν πληρούσε το σύνολο των χρηματοοικονομικών όρων (covenants) που ρυθμίζουν τις σχετικές τραπεζικές υποχρεώσεις με αποτέλεσμα ο μακροπρόθεσμος δανεισμός να μετατραπεί σε βραχυπρόθεσμο και να ανέλθει στα 334 εκατ. ευρώ υπερβαίνοντας το σύνολο των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων.

Το 2012 ο τζίρος της Eurpmedica έφτασε τα 209,5 εκατ. ευρω και τα κέρδη ebitda τα 26 εκατ. ευρώ. Μετά από αποσβέσεις 17,5 εκατ. ευρώ, απομειώσεις υπεραξίας 24,4 εκατ. ευρώ και τόκους 24,2 εκατ. ευρώ το καθαρό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό κατά 58 εκατ.ευρώ.

ΠΗΓΗ: TOVIMA.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα