Χρηματιστήριο: Απώλειες μετά το χθεσινό ράλι – Eλεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες

Επέστρεψαν οι πωλητές στο Χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, μία ημέρα μετά τα κέρδη 2,15% που κατέγραψε, με τη χθεσινή συνεδρίαση να βάζει τέλος σε ένα καθοδικό τριήμερο  με ελεγχόμενες πιέσεις στις τράπεζες και το σύνολο σχεδόν των μη τραπεζικών blue chips σε αρνητικό πρόσημο με τις συναλλαγές σε χαμηλά επίπεδα.

Η σημερινή ημέρα κινείται στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων της

Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Fed μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της, σηματοδότησε την πρώτη αύξηση των επιτοκίων αρχής γενομένης από τον ερχόμενο Μάρτιο, ενώ ανακοίνωσε ότι έχει έρθει η ώρα για συρρίκνωση του ισολογισμού της, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται στα 9 τρισ. δολάρια.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται με πτώση -0,31% στις 930 μονάδες έχοντας υψηλό στις 930,09 μονάδες και χαμηλό τις 924,33 μονάδες.

H αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ, ο όγκος 2,5 εκατ. τεμάχια 

Οι μετοχές των τραπεζών βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, οι οποίες ήταν εκείνες που έδωσαν χθες το έναυσμα για την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων εννέα μηνών.

Αναλυτικότερα:

Alpha Bank -0,78% 1,28 ευρώEurobank -1,39% 0,965 ευρώΕθνική Τράπεζα -0,85% 3,272 ευρώΠειραιώς -0,95% 1,455 ευρώ

Στα μη τραπεζικά blue chips, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν Ελλάκτωρ -2,2% και Coca Cola -2%…..ενώ ανοδικά ξεχωρίζει ο Μυτιληναίος +1,3% λόγω και των αποτελεσμάτων

Ήπια πτωτικά κινούνται οι , ΟΛΠ, Σαράντης, Quest, Λάμδα, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, ΑΔΜΗΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΟΤΕ,   Titan, ΕΛΧΑ και Motor Oil, με την ΔΕΗ και την Aegean να κινούνται με μικρά κέρδη.

Keywords
Τυχαία Θέματα