Χρηματιστήρια: Έρχεται η ώρα της ανάκαμψης, λέει η Bofa – Λαγκάρντ: Δεν ανησυχώ

Νέα ανάλυση της Bofa, αναφέρει ότι οι βίαιες διορθώσεις στα χρηματιστήρια θα τελειώσουν με την παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών: «Οι αγορές σταματούν να πανικοβάλλονται όταν οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να πανικοβάλλονται», αναφέρει.Κατά την BofA οι 2.540 μονάδες για τον S&P 500 και απόδοση 3% για το 10ετές ομόλογο
είναι σημεία εισόδου στα χρηματιστήρια στις ερχόμενες εβδομάδες.Σημείωση: Οι επενδυτές σήμερα, αναφέρει η Bofa, θα πρέπει να μελετήσουν προσεκτικά το έτος 1966, το οποίο έχει πολλά κοινά σημεία με το 2018: Αύξηση επιτοκίων και πληθωρισμού, πτώση στον S&P.ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΕΕΙ Η ΛΑΓΚΑΡΝΤΚαμία ανησυχία δεν προκαλούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο οι απότομες διακυμάνσεις χρηματιστήρια που σημειώθηκαν τις λίγες τελευταίες ημέρες.
Αυτό τόνισε η επικεφαλής του ΔΝΤ Kριστίν Λαγκάρντ στην ομιλία της στο Συνέδριο για τις παγκόσμιες επιχειρήσεις και τις κοινωνικές τάξεις που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι υπογραμμίζοντας ότι η διαθέσιμη χρηματοδότηση είναι επαρκής όσο η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη είναι ισχυρή».
Επισήμανε όμως ότι «οι ρυθμιστικές αρχές και οι κυβερνήσεις πρέπει να επωφεληθούν από την ευκαιρία να αποφύγουν μελλοντικές κρίσεις προχωρώντας σε οικονομικές και χρηματοπιστωτικές μεταρρυθμίσεις».

ΤΟ REPORT ΤΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΛΕΨΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ

Στις 26 Ιανουαρίου 2018, η Bank of America Merrill Lynch – BofA, σε report επεσήμανε ότι το 98% των παγκόσμιων αγορών μετοχών διαπραγματεύονται πάνω από τους κινητούς μέσους όρους 50 και 200 ​​ημερών και ότι ο ρυθμός ανόδου δείχνει ότι μια διόρθωση είναι πλέον όλο και πιο πιθανή.

O Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου με κέρδη 1,38% ή 330 μονάδων στις 24.190, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,49% στις 2.619 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 1,44% στις 6.874 μονάδες.

Η BofA έχει προβλέψει πτώση του δείκτη S&P στη Wall Street στις 2.686 μονάδες μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου.

Ο δείκτης “Bull & Bear” της BofA που “μετρά” το κλίμα της αγοράς, σημείωσε άνοδο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μετά από το ρεκόρ εισροών κεφαλαίων στις μετοχές. Το επίπεδο του 8 είναι το όριο, που αν ξεπεραστεί, η πτώση έρχεται.

Ο δείκτης αυτός έχει προβλέψει 11 από τις 11 διορθώσεις των αγορών από το 2002.
Keywords
Τυχαία Θέματα