Χώρα σε παράκρουση ή “Καφενείον η Ελλάς”

Διαβάζοντας πρωί πρωί την επικαιρότητα όπως αποτυπώνεται σε sites, εφημερίδες και κυρίως social media, ένας καλόπιστος αναγνώστης μπορεί άνετα να συμπεράνει ότι ζούμε σε καθεστώς “παράκρουσης”…

…Ξεκινάμε από το διάγγελμα που θα κάνει ο Πρωθυπουργός για να μας πει πως βλέπει να εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία και την “αυτόματη” αντίδραση του Α.Τσίπρα που δηλώσει πως αμέσως μετά θα του απαντήσει. Προφανώς,

για να τον… καταχεριάσει για την αποτυχία του, για τους 17.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, για τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, νοσοκομεία και γιατρούς.

Ε, και;

Στην Πορτογαλία, που έχει σοσιαλιστική κυβέρνηση, με πληθυσμό όσο και η Ελλάδα, με εμβολιασμένο το 86%+ του πληθυσμού, οι νεκροί από την αρχή της πανδημίας είναι 18.300. Και μόλις χθες, η κυβέρνηση ανακοίνωσε νέα μέτρα εν όψει Χριστουγέννων με επιστροφή στην υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Σημείωση: Στην Πορτογαλία που επίσης είχε μπει σε μνημόνιο, η έξοδος επιτεύχθηκε σε 3 χρόνια. Στην Ελλάδα, μας πήρε 9 χρόνια αφού πρώτα …σκοτωθήκαμε, βριστήκαμε, διχαστήκαμε. Τυχαίο; 

Συνεχίζουμε με το ΚΙΝΑΛ και τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου για την εκλογή νέου Προέδρου. Δε λέω, το 7%-12% που δυνητικά παίρνει ελέω “σήματος” ΠΑΣΟΚ, το κόμμα στις εκλογές, δεν είναι ευκαταφρόνητο. Λογικό ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να ενδιαφέρονται για το ποιος θα το κουμαντάρει. Αλλά αυτός ο χαμός με τις “υπόγες” που προμοτάρουν συγκεκριμένους 2 υποψηφίους “θάβοντας” τον τρίτο, ξεπέρασε την έννοια του γελοίου. Από κοντά φυσικά και κάποια “παλαιά” τζάκια, που θέλουν να έχουν το πάνω χέρι στο ΚΙΝΑΛ, ώστε την “κατάλληλη” ώρα να το στείλουν στην αγκαλιά του Μητσοτάκη ή του Αλέξη, ανάλογα με το πως “συμφέρει”.

Πολυτεχνείο: Διαφωνίες και κόντρες μεταξύ όσων θεωρούν εαυτούς “κληρονόμους” της εξέγερσης του 1973, πάντα υπήρχαν. Φέτος, το μίσος περίσσεψε: Πέταξαν στο πεζοδρόμιο το στεφάνι αντιπροσωπείας της Βουλής και τραυμάτισαν τον Νίκο Μανιό, τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που μετείχε το 1973 στα του Πολυτεχνείου!

ΙΣΠΑΝΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Σάντσεθ με 6 υπουργούς του πήγε στην Τουρκία και συζητά με τον Ερντογάν την κατασκευή και πώληση πολεμικών πλοίων. Το συμφέρον της ισπανικής οικονομίας κοιτάζει ο Πέδρο και πολύ καλά κάνει. Δεν τον εξέλεξαν οι Ισπανοί για να υποστηρίζει τα συμφέροντα της Ελλάδας. Τι κάνουν οι εδώ θαυμαστές του; Μούγκα! Και επειδή είναι…προοδευτικοί, αποθεώνουν την περίφημη Ολλανδέζα με το κόκκινο καπέλο που…καταχέριασε τον Μητσοτάκη (και την Ελλάδα) γιατί δεν ανοίγουν διάπλατα τα σύνορα να έλθουν στα ελληνικά νησιά οι μετανάστες από την Τουρκία. (Δικαίωμα της Ολλανδής δημοσιογράφου να έχει τις απόψεις της, άρα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΕΣ οι όποιες επιθέσεις εναντίον της, αλλά…μπάστα, δεν θα ορίζουν τις αμυντικές κινήσεις της χώρας και την εξωτερική της πολιτική ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι ΜΚΟ των δικαιωματιστών)

Να κλείσουμε κάπως …πικάντικα, μακριά από μίση :Μάννα, κόρη, κουμπάρα…

Keywords
Τυχαία Θέματα