Μπλίνκεν for all – Τι θα απογίνουμε χωρίς Κ.Καραμανλή; – Το ΧΑ και οι τράπεζες – Cenergy και Landis+Gyr – Τα δικαστήρια του Πειραιά

Όλα καλά με τον Άντονι Μπλίνκεν. Και στο 100% αναμενόμενα. Είδε Μητσοτάκη, Δένδια, Τσίπρα, έκλεισαν όποιες συμφωνίες ήταν να κλείσουν για το σήμερα, για το αύριο και το…μεθαύριο και …τέλειωσε το παστόψαρο. 

Αυτά, για όσους επί μήνες ανησυχούν πως θα μας επιτεθεί ο Ερντογάν αλλά και για όσους εξακολουθούν να πιστεύουν στα παραμύθια πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλη, ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική.

Η εσωτερική πάντως πολιτική είδηση που

σήμερα σχολιάζεται, ήταν η ανακοίνωση του πρώην πρωθυπουργού  Κώστα Καραμανλή ότι τερματίζει την κοινοβουλευτική του πορεία. Δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές του Απριλίου. Και …δυστυχώς για τον λαό και το έθνος, δεν όρισε, προς το παρόν, διάδοχο της έδρας του στη Θεσσαλονίκη. Μην ανησυχείτε, θα γίνει και αυτό, στην ώρα του. Και θα είναι επίσης Καραμανλής.

Αλλάζουμε πίστα…

ΑΣΧΕΤΟ, εξαιρετικά αφιερωμένο. 

Δεν είναι καλά τα μαντάτα από τη Wall Street. Αν και όλοι την έχουν ικανή να βρει μία αιτία να επανέλθει δυναμικά, χθες, χτυπήθηκε αλύπητα από τους φόβους που επανήλθαν και αφορούν στα επιτόκια της Fed. Ο Dow Jones έκλεισε στις 33.129,59 μονάδες, με πτώση 697,10 μονάδων -2,06%, ο S&P 500 έκλεισε στις 3,997.34 μονάδες με πτώση 2% και ο  Nasdaq, με πτώση 2,5% έκλεισε στις 11.492,30 μονάδες.

«Εξακολουθούμε να είμαστε τοποθετημένοι για μια απότομη μείωση του momentum της ανάπτυξης τους επόμενους μήνες», δήλωσε η αναλύτρια της Bank of America, Milla Savova, στο Bloomberg. Κατά την άποψή της, η προσωρινή ώθηση στην οικονομία θα εξασθενήσει κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, καθώς θα φανεί ο πλήρης αντίκτυπος της νομισματικής σύσφιξης, με φόντο και τις υποβαθμίσεις στις προβλέψεις για τα εταιρικά κέρδη.

Κακή πάσα έδωσε η Wall για σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο. Θα πουν κάποιοι, “έρχονται πολύ δυνατά αποτελέσματα τραπεζών”. Και λένε κάποιοι άλλοι, “θα εκπλήξει την αγορά ο Μεγάλου την Παρασκευή”. Προσωπική άποψη: Πολλές από τις εκπλήξεις των “4”, έχουν ήδη προεξοφληθεί στις παρούσες τιμές. (Μακάρι να κάνω λάθος).

Αργούν πολύ φέτος να βγουν τα διαφημιστικά μπάτζετ από τις τράπεζες, (πλην μιας για όλους και μιας δεύτερης για “στενούς φίλους”) και …άρχισε η γκρίνια. Και η γκρίνια δεν είναι καλός σύμβουλος για τους…συμβούλους. Όπου νά’ ναι, θα σκάσουν από τους “διαμαρτυρόμενους” και …σκάνδαλα τύπου “Νικολάου”.

Τα έμαθα, τα είπα και …αμαρτίαν ουκ έχω. 

Σαν πολύ καλή περίπτωση, με μέλλον στις αποδόσεις, δείχνει η Cenergy Holdings. Χθες ανακοίνωσε  ότι η Hellenic Cables, ο κλάδος καλωδίων της, ανέλαβε από τον ΑΔΜΗΕ δύο έργα με το «κλειδί στο χέρι». Το πρώτο για καλωδιακά συστήματα 400 kV για την πλήρη κατασκευή της παραλλαγής της Γ.Μ. 400 kV «Λάρυμνας-Αλιβερίου» και το δεύτερο, για την εγκατάσταση υπογείων καλωδιακών συστημάτων 150 kV «Λάδωνας-Πάτρα» και «Πάτρα-Πύργος» Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του 2024, ενώ τα καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στη Θήβα.

Πάλι καλά που αγοράζουμε ελληνικά καλώδια από εγχώρια εργοστάσια. Γιατί είμαστε ικανοί, να τα φέρναμε από…τη Ζιμπάμπουε και να είχαμε το εργατικό δυναμικό μας “αραχτό” και light να ζει με τα επιδόματα της ΔΥΠΑ (ΟΑΕΔ).

Παρεμπιπτόντως, αυτή η υπόθεση με τους έξυπνους μετρητές του ηλεκτρικού ρεύματος, όπου, αν δεν το γνωρίζετε, η ελβετική εταιρεία Landis+Gyr με εργοστάσιο στην Κόρινθο επί χρόνια και με 550 εργαζόμενους “πετάχτηκε” εκτός διαγωνισμού, μυρίζει πολύ άσχημα.

Αλλάζουν πολλά όσον αφορά στην κτηματαγορά και τις αξίες πολύ κοντά στο λιμάνι του Πειραιά με την σχεδιαζόμενη ανέγερση του νέου δικαστικού μεγάρου. Κονταροχτυπιούνται οι Ισραηλινοί της Golden Horizon Investments που θέλει το δικαστικό μέγαρο στο  κτίριο του Κεράνη (το παλιό καπνεργοστάσιο)  και η  Dimand που προτείνει το ακίνητο “Δασκαλάκη”, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου (οδός Μεθώνης) που ήδη έχει αλλάξει ριζικά, μετά την ανάπλαση των εγκαταστάσεων της “Παπαστράτος”.

Γιατί τόσος θόρυβος; Απλά, γιατί όπως συνέβη και στην Αθήνα με τα δικαστήρια που έφυγαν πριν από χρόνια από τη Σανταρόζα και πήγαν στην Ευελπίδων, η ζήτηση και οι τιμές στα πέριξ  εκτοξεύτηκαν. Η χαρά του κτηματομεσίτη.  Αποφάσεις, αναμένονται στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία, επαναφέρει το μέγα θέμα της ασφάλισης των κτιρίων στην Ελλάδα. Οι ασφαλιστικές εταιρείες, ήδη πιέζουν την κυβέρνηση για κάποιες φοροαπαλλαγές εκείνων που θα ασφαλίσουν τα σπίτια τους. Πολύ σωστή η κίνηση, αν λάβουμε υπόψη ότι στην Ελλάδα, χώρα σεισμογενή,  μόνο το 17% των σπιτιών είναι ασφαλισμένα για σεισμό και πυρκαγιά. ΚΟΥΙΖ: Ποιος μάνατζερ ενός από τους μεγαλύτερους Ομίλους της χώρας, “λοξο-κοιτάζει” προς άλλες κατευθύνσεις, βλέποντας πως το “αφεντικό” έχει μπει σε διαδικασία τεμαχισμού του Ομίλου και …διαμοιρασμού των ιματίων του σε τρίτες ενδιαφερόμενες πλευρές;  Θέμα “ΑΚΤΩΡ”: Αναζητούνται εγγυητικές από τις τράπεζες για το deal…

B&B

Keywords
Τυχαία Θέματα