ChatGPT: Αυτά είναι τα έξι θέματα που δεν θα συζητήσει ποτέ μαζί σας

07:01 22/2/2023 - Πηγή: Emea.gr
Το ChatGPT έχει έρθει να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για την τεχνητή νοημοσύνη και το επίπεδο στο οποίο έχει αυτή αναπτυχθεί. Πρόκειται για ένα κορυφαίο εργαλείο που διαθέτει τη δυνατότητα να μπορεί να απαντήσει σε μια σειρά από θέματα και εκτοξεύοντας τις δυνατότητες σε μια σειρά από εργασίες.

Παρά το γεγονός αυτό όμως, οι προγραμματιστές του έχουν φροντίσει να θέσουν ορισμένες ασφαλιστικές δικλίδες, προσέχοντας ούτως ώστε να παραμείνουν «εκτός τραπεζιού» μια σειρά θεμάτων. Με βάση αυτή τη λογική, ακολουθούν έξι θεματολογίες που το ChatGPT αποφεύγει να συζητήσει.

-Παράνομες
δραστηριότητες: Το ChatGPT δεν είναι προγραμματισμένο ούτως ώστε να προσφέρει πληροφορίες ή συμβουλές σχετικά με τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες ή την προώθηση και ενθάρρυνση τέτοιας συμπεριφοράς. 

-Επικίνδυνο ή επιβλαβές περιεχόμενο: Το ChatGPT δεν απαντά ούτε προσφέρει ενημέρωση σχετικά με θέματα που προωθούν το μίσος προς άτομα ή ομάδες ή που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επικίνδυνη και επιβλαβή συμπεριφορά.
-Ιατρικές ή νομικές συμβουλές: Μπορεί οι περισσότεροι να ψάχνουμε τα συμπτώματά μας στο διαδίκτυο, το ChatGPT δεν πρόκειται να σας βοηθήσει αν αναζητάτε συμβουλές για ιατρικά και νομικά ζητήματα.


-Ευαίσθητες πολιτικές ή οικονομικές πληροφορίες: Το ChatGPT δεν μπορεί να παρέχει ακριβείς προβλέψεις για ευαίσθητα πολιτικά ή οικονομικά θέματα αφού υπάρχει ο κίνδυνος τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του να μην έχουν επικαιροποιηθεί.

-Προσωπικές πληροφορίες: Το ChatGPT σε καμία περίπτωση δεν θα μοιραστεί προσωπικές πληροφορίες τρίτων αφού κάτι τέτοιο εκτός από επικίνδυνο είναι και παράνομο.

-Απόρρητο και ασφάλεια: Το ChatGPT δεν προσφέρει  πληροφορίες οι οποίες θα μπορούσαν να παραβιάσουν το απόρρητο ή την ασφάλεια του χρήστη.

Σε κάθε περίπτωση, όσο κι αν είναι διασκεδαστική -και χρήσιμη- εμπειρία η συνομιλία με το ChatGPT θα πρέπει να μην ξεχνάμε ότι οι απαντήσεις του βασίζονται σε μοτίβα δεδομένων στα οποία εκπαιδεύτηκε και ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος οι απαντήσεις του να μη διαθέτουν ακρίβεια.

Είναι σημαντικό λοιπόν να είμαστε πάντα επιφυλακτικοί σχετικά με τις πληροφορίες που μας παρέχονται και να αναζητάμε επαγγελματική καθοδήγηση ή να πραγματοποιούμε ενδελεχή έρευνα για σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα