Μπαράζ αναβαθμίσεων ετοιμάζει η Fitch

14:35 6/5/2014 - Πηγή: BankWars

Αναβάθμιση των αξιολογήσεων στις χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας ετοιμάζει η Fitch καθώς έκθεσή της κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη και μείωση των δεικτών χρέους.

Κλειδί για ενδεχόμενες αναβαθμίσεις θα είναι η μείωση των ελλειμμάτων και η σταθεροποίηση και στη συνέχεια η μείωση των δεικτών χρέους, κάτι που όπως αναφέρει, θα είναι δύσκολο ακόμη και με ευνοϊκές συνθήκες και αυστηρή πειθαρχία. Άλλοι παράγοντες που θα παίξουν θετικό ρόλο είναι η διατηρήσιμη ανάκαμψη, οι δομικές μεταρρυθμίσεις αλλά και η πρόσβαση στις

αγορές.

Ωστόσο, σημειώνει ότι είναι προσεκτική αναφορικά με τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές της ευρωζώνης καθώς πολλές χώρες βιώνουν μια μακρά περίοδο ανάρρωσης, με ρίσκο υποτροπής.

Η Fitch έχει ήδη προχωρήσει σε αναβάθμιση της Ελλάδας και της Ισπανίας ενώ αναβάθμισε το outloook των αξιολογήσεων Ιρλανδίας, Κύπρου, Ιταλίας και Πορτογαλίας.

Η Fitch εκτιμά ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία έχουν μεγαλύτερες προοπτικές αναβάθμισης κατά πολλές κλίμακες σε σχέση με την Ιταλία και τη Σλοβενία, οι αξιολογήσεις των οποίων υποχώρησαν λιγότερο εν μέσω κρίσης, αλλά και σε σχέση με την Κύπρο και την Ελλάδα που βρίσκονται ακόμη σε προγράμματα.

Original article: Μπαράζ αναβαθμίσεων ετοιμάζει η Fitch.

Keywords
Τυχαία Θέματα