ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ – ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

Ο στόχος του κ. Σαμαρά είναι να φτάσει στην προεδρική εκλογή, έχοντας πετύχει μια συνολική συμφωνία με την τρόικα, που θα αφορά την αξιολόγηση, το χρέος και την προληπτική γραμμή στήριξης. Τα βήματα που θέλει να κάνει μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης είναι τα εξής:

1 Ανακοίνωση της πολιτικής συμφωνίας με τους εταίρους της χώρας το αργότερο μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου.

2

Παρουσίαση του εθνικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων μέχρι τα Χριστούγεννα.

3 Αποστολή επιστολής στους δανειστές για την ολοκλήρωση του προγράμματος και τη μετάβαση της Ελλάδας σε ένα μεταβατικό καθεστώς.

4 Εγκριση από τα κοινοβούλια των χωρών – μελών της Ευρωζώνης της μετάβασης της Ελλάδας στο καθεστώς της προληπτικής γραμμής στήριξης, μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, εφόσον τελικά υπάρξει η τεχνική παράταση του ενός μηνός.

5 Ανακοίνωση μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Ιανουαρίου, από τους κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, του προσώπου που θα προτείνουν από κοινού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και άμεση εκκίνηση των διαδικασιών εκλογής.

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ

Μέσα από το άρθρο του στο ΕΘΝΟΣ, ο Πρωθυπουργός επιλέγει να απευθυνθεί και στους δανειστές σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Οταν έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ μεταρρυθμιστικών παρεμβάσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής μέσα σε ελάχιστο χρόνο, κανείς δεν μπορεί να μας μέμφεται ότι, τάχα, “δεν κάνουμε αρκετά”»

Δεσμεύεται ότι η κυβέρνησή του θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και θα τηρήσει τους δημοσιονομικούς στόχους και τονίζει ότι «το πιο σημαντικό μετά τη συμφωνία για την ”επόμενη μέρα” είναι η πολιτική σταθερότητα».

Η συνεννόηση
Ο κ. Σαμαράς, αφού υπογραμμίζει ότι «πρέπει να τελειώνουμε με την πολιτική αστάθεια, οριστικά, εκλέγοντας Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μέσα στους δύο-τρεις επόμενους μήνες», απευθύνεται στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη συζήτηση περί εθνικής συνεννόησης.

«Αν θέλουν να συνεννοηθούμε πως θα βγάλουμε όλοι μαζί Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τότε η εθνική συνεννόηση είναι εφικτή και εγώ τη θέλω πρώτος. Αν επιμένουν να σέρνουν τη χώρα σε εκλογές, σε τι ακριβώς να ”συνεννοηθούμε”; Στο πώς θα τα τινάξουν όλα στον αέρα;».

«Πήγαν προχθές στο Λονδίνο και απέδειξαν ότι το ”οικονομικό τους πρόγραμμα” ταυτίζεται με τη διάλυση της χώρας! Κάνουν ό,τι μπορούν για να τινάξουν τα πάντα στον αέρα! Αν αλλάξουν στάση σε ένα μόνο -στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας- η συνεννόηση μαζί τους μπορεί να γίνει και αύριο! Αλλά δεν θα αφήσουμε κανέναν να ακυρώσει όλες τις θυσίες του ελληνικού λαού, τώρα που η χώρα αρχίζει να ανακάμπτει»

Keywords
Τυχαία Θέματα