Τα βρίσκει με την τρόικα η κυβέρνηση – Το …μαρτύρησε ο Β. Σόιμπλε – Αποφάσεις για πιστωτική γραμμή στις 8 Δεκέμβρη

Οι όροι της προληπτικής γραμμής στήριξης της Ελλάδας θα αποφασιστούν στο Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου, δηλώνει ο γερμανός υπουργός, Bόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην ADR, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι υπουργοί οικονομικών της

ευρωζώνης θα συζητήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου τους όρους της παροχής πιστωτικής γραμμής στην Ελλάδα, δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακή ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης ARD.

«Προς το παρόν η τρόικα και η Ελλάδα θα πρέπει να αποφανθούν εάν η Ελλάδα έχει εκπληρώσει τους όρους καταβολής της τελευταίας δόσης του παρόντος προγράμματος. Μετά θα πρέπει να δούμε τι είναι απαραίτητο να γίνει για την επόμενη χρονιά, όταν θα έχει τερματιστεί το παρόν πρόγραμμα.» είπε ο γερμανός υπουργός οικονομικών.

«Η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάσταση απ’ ότι υποθέταμε πριν από δύο χρόνια αλλά χρειάζεται την υποστήριξη των αγορών. Υπάρχουν σκέψεις για τους όρους της προληπτικής γραμμής στήριξης με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.» είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσθέτοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες από τους υπουργούς οικονομικών την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα