Αβραμόπουλος: Στήριξη της Ελλάδας στην εντολή και τις προσπάθειες Νίμιτς

15:11 9/1/2013 - Πηγή: BankWars

Ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Προσωπικό Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα και τα Σκόπια, στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

Με τον

κ. Νίμιτς είχε σύντομη συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε την υποστήριξη της Ελλάδας στην εντολή και τις προσπάθειες του κ. Νίμιτς για την επίτευξη προόδου στο ζήτημα της ονομασίας, ενημερώνοντάς το συνομιλητή του διεξοδικά για την ελληνική πρόταση υπογραφής μνημονίου κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και που θέτει το πλαίσιο και τις παραμέτρους της λύσης. Επανέλαβε επίσης τη σταθερή προσήλωση και την πολιτική βούληση της Ελλάδας για την επίτευξη προόδου, που βασίζεται στην πεποίθηση ότι η επίτευξη λύσης θα οδηγήσει στην εμβάθυνση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα και θα δώσει ώθηση στην ευρωπαϊκή και ευρωατλαντική προοπτική της γειτονικής χώρας.

Κατά τη συνάντηση, οι δύο πλευρές έκαναν ανασκόπηση των μέχρι σήμερα συνομιλιών και εξέτασαν τις προοπτικές της διαπραγματευτικής διαδικασίας, επί τη βάσει σκέψεων και ιδεών που έχει επεξεργασθεί ο κ. Νίμιτς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς να συμμετάσχει ενεργά και εποικοδομητικά στα επόμενα βήματα της διαδικασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα