Γίνεται της…Αμαλίας – Σφοδρή αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ – κυβέρνησης – Ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους καταληψίες

14:36 9/1/2013 - Πηγή: BankWars

Πορείες αντιεξουσιαστών έχουν αναστατώσει το κέντρο της Αθήνας. Νέος κύκλος σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τη βίλα Αμαλία. Σκληροί χαρακτηρισμοί και… απειλές.

Κεδίκογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους καταληψίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου επισημαίνει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επιμένει να έχει υπό την προστασία του τη

βίλα Αμαλία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί ενώ, όπως λέει έχει κορυφαίο θεσμικό ρόλο, στηρίζει «πράξεις βίας και ανομίας». Καλεί παράλληλα την Κουμουνδούρου «να ξεκαθαρίσει εάν καλύπτει τους γνωστούς- πλέον- κουκουλοφόρους».

«Άλλωστε, αυτοί που εισέβαλαν σήμερα στη βίλα Αμαλία είναι οι ίδιοι που κατέλαβαν τα γραφεία της ΔΗΜ.ΑΡ. και στη συνέχεια προσπάθησαν να αποκλείσουν το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης, με την πλήρη κάλυψη της ανακοίνωσης της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός και αν επιλέγει να παραμείνει στα άκρα», καταλήγει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα περιστατικά καταδίκασε με μία λακωνική δήλωση ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι «η δημοκρατική κοινωνία δε μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη». Παράλληλα, αναφερόμενος στην εισβολή στα γραφεία της Δημοκρατικής Αρτιστεράς έκανε λόγο για «μέγιστη πρόκληση στο δημοκρατικό πολίτευμα».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σίμος…Γκέμπελς και η ακροδεξιά δράκα

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ανακοινώσεις της Συγγρού για τις σημερινές επιχειρησεις της Αστυνομίας στη βίλα Αμαλία και τη βίλα Μαρία Κάλας.

«Μετά τον Σίμο Γκέμπελς Κεδίκογλου ήρθε η σειρά της ακροδεξιάς δράκας της ΝΔ του κ. Σαμαρά να κλιμακώσει το ρεσιτάλ εμφυλιοπολεμικής χυδαιολογίας και ασφαλίτικης προπαγάνδας ψεμάτων και διαρροών» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία σχολιάζεται η δήλωση της Νέας Δημοκρατίας για τα σημερινά γεγονότα.

«Οι αγώνες για την υπεράσπιση της δημοκρατίας θα νικήσουν το φόβο και την τρομοκρατία του σάπιου μνημονιακού συστήματος διαφθοράς και αυταρχισμού που βλέπει ότι καταρρέει» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου

Επίσθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Δυστυχώς κάποιοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι δηλώσεις τους περί αντιασφυξιογόνων μασκών, ροπάλων και μολότοφ σαν είδη πρώτης ανάγκης για την άσκηση του δημοκρατικού δικαιώματος της διαμαρτυρίας, νομιμοποιούν τελικά την άσκηση τυφλής βίας και υπονόμευσης των δημοκρατικών θεσμών» τονίζει.

Η κ. Γεννηματά καταδικάζει απερίφραστα την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ και «την παρεμπόδιση έστω και για λίγες ώρες της λειτουργίας ενός κοινοβουλευτικού κόμματος». Όπως αναφέρει, «τέτοιου είδους φαινόμενα, όπως και η ανακατάληψη της βίλας Αμαλίας, δυστυχώς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και εδράζονται σε αντιλήψεις περί “καλής και κακής βίας” και καταστρατήγησης των δικαιωμάτων των πολιτών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το σημερινό περιστατικό αξιοποιείται από την κυβέρνηση στο πλαίσιο «μιας επιχείρησης αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το κορυφαίο σκάνδαλο της λίστας Λαγκάρντ αλλά και της σκληρής εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα».

Οπως αναφέρει, τη στρατηγική αυτήν η κυβέρνηση θα την ακολουθήσει μόνη της. «Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η βίλα Αμαλία, που επί 22 χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ’ αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ολοκληρώνοντας καταδικάζει κατηγορηματικά τη συμβολική -όπως αναφέρει- κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ.

Το σίριαλ «Βίλα Αμαλία» συνεχίζεται για εσωτερική κατανάλωση, σχολίασε η Χρυσή Αυγή με αφορμή τη νέα επέμβαση της ΕΛΑΣ και κάλεσε την κυβέρνηση να επιβάλει το νόμο «χωρίς τυμπανοκρουσίες και τηλεοπτικές κάμερες».

Απειλές από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Δηλώσεις μετά την εκκένωση από την Ελληνική Αστυνομία των χώρων που είναι γνωστοί ως «βίλα Αμαλία» και «βίλα Μαρία Κάλλας» έκανε ο βουλευτής Καστοριάς Ευάγγελος Διαμαντόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η βίλα Αμαλία και η βίλα Κάλλας είναι πραγματικά πολιτιστικά κέντρα στα οποία γίνονται και μαθήματα.

«Δεν το καταλαβαίνει όμως αυτό η φασίζουσα νοοτροπία του κ. Δένδια» υποστήριξε και πρόσθεσε: «Θα γίνουν τα εφαλτήρια που θα σας πάρουν όλους και θα σας σηκώσουν». Ο κ. Διαμαντόπουλος, που συμμετέχει στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είχε πάρει μέρος στην αποστολή αλληλεγγύης του πλοίου Estelle, με προορισμό τη Γάζα. Επίσης, το καλοκαίρι του 2012 δεν είχε παρεβρεθεί στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς είχε επιλέξει να βρεθεί στις εργασίες της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα