Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value: Πότε θα πάρουν τα λεφτά τους οι ασφαλισμένοι

Σε τρία έως πέντε χρόνια στην καλύτερη των περιπτώσεων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση τω Ασπίς ΑΕΓΑ και Commercial Value του έγκλειστου σήμερα στις φυλακές κ. Παύλου Ψωμιάδη. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του νέου επόπτη εκκαθαριστή των εταιριών κ. Κωνσταντίνου Παπακωστόπουλου στο Ρ/Σ Αθήνα 9,84 και την εκπομπή “Αγορά Αξιών”. Ο κ. Παπακωστόπουλος τόνισε

την αναγκαιότητα να προχωρήσουν οι διαδικασίες με ταχείς ρυθμούς καθώς η καθυστέρηση ροκανίζει την αξία των περιουσιακών στοιχείων των εταιριών και κατ επέκταση μειώνει την αξία προϊόντος ρευστοποίησης με αποτέλεσμα οι πρώην ασφαλισμένοι να λάβουν μικρότερα ποσά από την αποζημίωση που δικαιούνται.

Ωστόσο η κατάσταση των δύο εταιριών είναι τέτοια που απαιτεί σύνθετους χειρισμούς ξεκαθαρίσματος ενώ και τα περιθώρια εύκολων ρευστοποιήσεων είναι περιορισμένα λόγω της κρίσης. Επισημαίνεται ότι ο κ. Παπακωστόπουλος είναι ο τρίτος εκκαθαριστής που αναλαμβάνει καθώς οι προηγούμενοι παραιτήθηκαν μη ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις της Τράπεζα της Ελλάδος για ταχείς κινήσεις εκκαθάρισης.

 

Σε ότι αφορά στους ασφαλισμένους εκείνοι που είχαν λαμβάνει αποζημιώσεις πριν από τη θέση των εταιριών σε εκκαθάριση (τροχαία, νοσήλεια) αποζημιώνονται κανονικά από τα ταμεία που λειτουργούν για τις δύο εταιρίες. Οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι με συνταξιοδοτικά ή προγράμματα εφάπαξ γνωρίζουν περίπου πόσα θα λάβουν όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία από πίνακες που έχουν συνταχθεί. Ωστόσο οι πίνακες δεν είναι οριστικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση οι δικαιούχοι θα πληρωθούν από τον εκκαθαριστή και  το υπόλοιπο ποσό που απομένει για το σύνολο της αποζημίωσης που δικαιούνται θα το λάβουν από το Συνεγγυητικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών κατά ποσοστό 70%. Δηλαδή αν ένας ασφαλισμένος έχει λαμβάνειν 1000 Ευρώ και λάβει από την εκκαθάριση 200 Ευρώ θα πάρει από το Συνεγγυητικό άλλα 560 Ευρώ δηλαδή σύνολο αποζημίωσης 760 Ευρώ επί 1000. Δεν θα καταβληθεί όμως ούτε ένα Ευρώ πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης.

ΠΗΓΗ: AXIAPLUS.GR

Keywords
Αναζητήσεις
www.commercial value
Τυχαία Θέματα