ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Τρεις υπουργοί από άλλο πλανήτη

Έντονα θορυβημένη από τις κοινωνικές αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό είναι η κυβέρνηση.

Υπό αυτό το πρίσμα ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γ.Κατρούγκαλος στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, παρουσία της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί ότι οι αντιδράσεις οφείλονται στην τεράστια επιβάρυνση της ελληνικής κοινωνίας από το

τρίτο μνημόνιο.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοικτή σε αλλαγές, αρκεί να μη διαταράσσονται οι βασικές αρχές και ειδικά αυτή της ισονομίας των πολιτών και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση πέρα από τα τρία χρόνια, της εφαρμογής της εισφοράς 20% στο εισόδημα των αγροτών για τον κλάδο της σύνταξης

Ο κ. Κατρούγκαλος επισήμανε πως με την εισφορά 14% που θα ισχύσει από το 2017, οι αγρότες που με βάση το ισχύον σύστημα ανήκουν στην τρίτη ασφαλιστική κλάση, θα επιβαρυνθούν ετησίως κατά 129 ευρώ. Αντίθετα, όσοι ανήκουν σήμερα στην τέταρτη κλάση, θα κερδίσουν ετησίως 38 ευρώ με την εισφορά 14%.

Από την πλευρά του ο Τρ. Αλεξιάδης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει επεξεργασία νομοσχεδίου ή σχεδιασμός για αλλαγές στα φορολογικά των αγροτών. “Οι αλλαγές που κοιτάμε αφορούν το 2016-2017 και αφορούν τον ακριβή προσδιορισμό της έννοιας του αγρότη, για να σταματήσουν φαινόμενα φοροδιαφυγής”, τόνισε ο υπουργός.

Ωστόσο, η συνέντευξη τύπου δόθηκε τη στιγμή που οι πάντες γνωρίζουν ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, η οποία υπόσχεται ότι θα εξετάσει τις προτάσεων των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των αγροτών, τελούν υπό την αμφισβήτηση των δανειστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα